Nyheter

HSBC AM kommer att lansera fyra ESG börshandlade fonder för värde- och småbolag

Publicerad

den

HSBC Asset Management har avslöjat fyra ESG börshandlade fonder för värde- och småbolag som riktar sig till världens och tillväxtmarknadsaktier.

Den första i det nya sortimentet, HSBC MSCI World Value ESG ETF (HWVS), lanserades veckan och är noterat på London Stock Exchange (LSE) med en total kostnadskvot (TER) på 0,25 %. Detta kommer att följas av HSBC MSCI World Small Cap ESG UCITS ETF (HWSC) med samma TER.

De två ETFerna för tillväxtmarknader, HSBC MSCI Emerging Market Value ESG UCITS ETF (HEMV) och HSBC MSCI Emerging Market Small Cap ESG UCITS ETF (HESC) kommer att noteras den 28 respektive 31 oktober, båda med TER på 0,35 %.

Värde-ETFerna kommer att spåra MSCI Target Value SRI Screened World och Emerging Market-index som är utformade för att kombinera faktor- och ESG-exponering samtidigt.

HSBC AM sa att ESG-uteslutningarna kommer att ta bort företag som är inblandade i kontroversiella vapen och företag som får 2,5 % eller mer av sina intäkter från termiskt kol, enligt HSBC AM:s senaste löfte att fasa ut sina kolinnehav till 2040.

Som en del av tillkännagivandet sa HSBC AM att de inte kommer att lansera en ny ETF eller indexfond med mer än 2,5 % exponering mot termiska kolemittenter, förutom strategier med Paris-justerade 1,5°C-mål eller tydliga avyttringsvägar.

Samtidigt kommer småbolags-ETF:erna att spåra MSCI Emerging Small Cap Select SRI Screened ESG-index och MSCI World Small Cap ESG Leaders SRI Select-index, som båda exkluderar företag som befunnits ”i strid med internationella normer” och de som är inblandade i kontroversiella vapen .

Världsindexet för småbolag kommer att täcka 50 % av det underliggande MSCI-moderindexet, med fokus på företag med höga ESG-betyg i förhållande till sina jämförbara företag.

Tillväxtmarknadens småbolagsindex kommer att inkludera en ”robust ESG-profil” såväl som en positiv trend att förbättra den profilen.

Alla fyra ETF:er kommer att märkas enligt artikel 8 under SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

Olga de Tapia, global chef för ETF och indexförsäljning, sa: ”Vårt mål är att bygga en verktygslåda för investerare som gör det möjligt för dem att införliva olika faktorexponeringar, som börjar med värdefaktorn och små kapitaliseringar.

”Denna produktuppsättning ger investerare ett sätt att bygga in icke-standardiserade riskexponeringar i sina portföljer och kan användas som ett alternativ till standardindex för börsvärde.”

Lanseringen sker då ETFer med låg volatilitet och värde noterade de största utflödena under tredje kvartalet 2022 då investerare vände sig till tillväxtstrategier under en kort riskperiod tidigare under kvartalet.

Det är kapitalförvaltarens senaste lansering sedan den presenterade HSBC World ESG Biodiversity Screened Equity UCITS ETF (HBDV) i augusti.

I april lanserade den brittiska jätten HSBC Europe ex UK Sustainable Equity UCITS ETF (HSXU) som följer FTSE Developed Europe ex UK ESG Low Carbon Select-index.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version