Nyheter

HPAE ETF europeiska företag som följer Parisavtalet

Publicerad

den

HSBC MSCI Europe Climate Paris Aligned UCITS ETF (HPAE ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Europe Climate Paris Aligned Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet. Fonden strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Europe Climate Paris Aligned Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet är utformat för att stödja investerare som försöker minska sin exponering för övergångs- och fysiska klimatrisker och som vill utöva möjligheter som uppstår genom övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp samtidigt som de anpassar sig till kraven i Parisavtalet. Den innehåller arbetsgruppen för rekommendationer om klimatrelaterade finansiella upplysningar och är utformad för att överträffa minimistandarderna i EU:s Paris-anpassade benchmark.

Fonden förvaltas passivt och syftar till att investera i företagens aktier i samma proportion som i Index. Det kan finnas omständigheter då det inte är möjligt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet. Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet, kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, fonder eller derivat. Fonden kan investera upp till 35 % i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden, upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad, och upp till 10 % i andra fonder.

Beskrivning av HSBC MSCI Europe Climate Paris Aligned UCITS ETF EUR Acc

HSBC MSCI Europe Climate Paris Aligned UCITS ETF EUR Acc investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Europe. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI Europe Climate Paris Aligned tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 217 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Europe Climate Paris Aligned UCITS ETF EUR Acc är en mycket liten ETF med tillgångar på 12 miljoner GBP under förvaltning. ETF:n är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Handla HPAE ETF

HSBC MSCI Europe Climate Paris Aligned UCITS ETF EUR Acc (HPAE ETF) iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Dist) (IQQY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURHPAE
Euronext ParisEURHPAE
XETRAEURHPAE
SIX Swiss ExchangeEURHPAE
London Stock ExchangeGBPHPAE

Största innehav

VärdepapperVikt %
Nestle SA3.19
ASML Holding NV3.14
Roche Holding AG2.66
Schneider Electric Se2.39
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitt2.02
Novo Nordisk A/S1.88
AstraZeneca PLC1.56
ABB Ltd1.55
Red Electrica Corp SA1.47

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version