Nyheter

HP8E ETF köper aktier i företag från emerging markets som följer Parisavtalet

Publicerad

den

HSBC MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned ETF (HP8E ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Fonden förvaltas aktivt och är inte begränsad av ett jämförelseindex. Under normala marknadsförhållanden kommer fonden att investera minst 90 % av sina tillgångar i värdepapperiserade obligationer med investeringsgrad som är betygsatta minst BBB- av ett kreditvärderingsinstitut; inklusive värdepapper med säkerhet i tillgångar, värdepapper med säkerhet i kommersiella inteckningar, lån med säkerheter och värdepapper med säkerhet i bostäder. De underliggande exponeringarna för dessa tillgångar inkluderar, men är inte begränsade till, bolån, autolån, företagslån, obligationer, kreditkort, studielån och andra fordringar.

Fonden kan också investera i andra obligationer utgivna av företag, regeringar, statliga enheter och överstatliga organ över hela världen. Fonden inkluderar identifiering och analys av ett företags ESG-uppgifter som en integrerad del av investeringsbeslutsprocessen för att minska risken och förbättra avkastning.

Fonden kan investera upp till 10 % i kinesiska obligationer på land som handlas på den kinesiska interbankobligationsmarknaden och upp till 10 % i andra fonder. Fonden kan tillfälligt, om en stor teckning tas emot, investera i kontanter, pengar- marknadsinstrument utgivna av regeringar på utvecklade marknader. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Beskrivning av HSBC MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF

HSBC MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Climate Change, Social/Environmental, Emerging Markets. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 565 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,18 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 18 miljoner GBP under förvaltning. HP8E ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned-index spårar aktier från tillväxtmarknadsländer. Indexet syftar till att ge större vikt åt företag som gynnas av omställningen till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp. Dessutom beaktas EU:s direktiv om klimatskydd. Moderindex är MSCI Emerging Markets.

Handla HP8E ETF

HSBC MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF (HP8E ETF)

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURHPEM
XETRAEURHP8E
gettexEURHP8E
Borsa ItalianaEURHPEM
London Stock ExchangeGBPHPEF
London Stock ExchangeUSDHPEM

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version