Nyheter

Horizons lanserar världens första korta Bitcoin ETF

Publicerad

den

BetaPro Inverse Bitcoin ETF kommer att bli den första börshandlade fonden i världen som gör det möjligt för investerare att få exponering för en kort position i Bitcoin Futures. Deras börshandlade fond BITI blir världens första korta Bitcoin ETF.

Horizons ETFs Management meddelade i går lanseringen av BetaPro Bitcoin (HBIT) och BetaPro Inverse Bitcoin (BITI). Dessa ETF:er började handlas i dag på Toronto Stock Exchange (”TSX”), under tickersymbolerna HBIT (Cdn $ -aktier) och HBIT.U (US $ -aktier), och BITI (Cdn $ -aktier) och BITI.U (US $ -aktier).

Som en del av Horizons ETF:s BetaPro-fondfamilj är HBIT och BITI en del av Kanadas enda svit av fonder som tillhandahåller hävstångs-, invers-hävstångs- och invers exponering mot tillgångsslag genom användning av terminskontrakt och derivat.

HBIT och BITI ger lång och omvänd exponering för Horizons Bitcoin Front Month Rolling Futures Index (Excess Return) (”Index”). BITI är världens första ETF som ger omvänd exponering för bitcoin-futures.

Handla HBIT och BITOI

BetaPro Bitcoin (HBIT) och BetaPro Inverse Bitcoin (BITI) finns endast att handla i Kanada. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. I dagsläget har vi inte hittat någon annan möjlighet för svenska investerare att handla dessa ETFer. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i övriga BetaPro ETFer, varför det inte är osannolikt att denna mäklare kommer att erbjuda handel även i dessa två Bitcoinfonder.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version