Nyheter

HLAL ETF investerar i amerikanska företag som följer sharia-kraven

Publicerad

den

Wahed FTSE USA Shariah ETF (HLAL ETF) följer ett principvalt, börsvärdevägt index för amerikanska aktier. Wahed FTSE USA Shariah ETF (HLAL ETF), som noteras på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,50 procent.

HLAL Factset Analytics Insight

HLAL investerar i amerikanska aktier som följer sharia-standarder. Värdepapper granskas för att fastställa deras shariastatus baserat på deras affärsaktiviteter och vissa finansiella nyckeltal. Ännu viktigare är att företag som är involverade i vissa aktiviteter är förbjudna att ingå i indexet.

Exempel på sådana aktiviteter inkluderar konventionell finansiering, alkoholproduktion eller försäljning, fläskrelaterade produkter eller icke-halal livsmedelsrelaterade företag, kasinohantering, vuxenunderhållning, tobaksproduktion/försäljning och vapenrelaterade företag. HLAL inkluderar stora och medelstora aktier.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra den totala avkastningen, före avgifter och utgifter, för FTSE USA Shariah Index. Indexet är sammansatt av vanliga aktier i amerikanska företag med stora och medelstora kapital, vars egenskaper uppfyller sharia-kraven och överensstämmer med islamiska principer såsom de tolkas av ämnesexperter. Under normala omständigheter kommer minst 80 % av dess totala tillgångar att investeras i de värdepapper som ingår i indexet. Fonden är icke-diversifierad.

Handla HLAL ETF

Wahed FTSE USA Shariah ETF (HLAL) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i HLAL. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Wahed FTSE USA Shariah ETF (HLAL) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

FöretagKortnamnVikt %
Apple Inc.AAPL16.74%
Tesla Inc.TSLA6.32%
Johnson & JohnsonJNJ3.05%
Procter & Gamble Co.PG2.48%
Adobe Inc.ADBE2.21%
Salesforce.com Inc.CRM1.97%
Exxon Mobil Corp.XOM1.95%
Thermo Fisher Scientific Inc.TMO1.77%
Pfizer Inc.PFE1.74%
Cisco Systems Inc.CSCO1.69%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version