Nyheter

HHH ETF satsar på prop tech

Publicerad

den

ETF Managers Trust – ETFMG Real Estate Tech ETF (HHH ETF) spårar ett modifierat börsvärdevägt index över fastighetsteknikföretag runt om i världen. ETF Managers Trust – ETFMG Real Estate Tech ETF (HHH ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent.

HHH Factset Analytics Insight

HHH hanteras passivt för att ge ren exponering mot fastighetsteknikbranschen. Indexet riktar sig till globalt noterade företag som får mer än 50 % intäkter från att tillhandahålla

i) fastighetstjänster till allmänheten via internet eller

ii) programvara, data eller andra tekniska tjänster till fastighetsföretag.

Kvalificerade företag måste uppfylla kraven på investerbarhet och likviditet inklusive ett lägsta börsvärde på 250 miljoner USD.

Den resulterande portföljen viktas med ett modifierat marknadsvärdesviktsystem. De största åtta värdepapperen är vardera viktade till 5 %, medan de återstående värdepapperen är viktade med börsvärde, med ett tak på 4 %. Indexet genomgår kvartalsvis rekonstituering och ombalansering.

Om HHH

HHH är designat för att ge ren exponering för globala teknikföretag som digitalt förvandlar fastighetsbranschen för att optimera sättet som människor söker efter, hyr ut, köper, säljer och förvaltar fastigheter.

Den första ETF som ger investerare tillgång till företag som främst fokuserar på fastighetsteknologi.

År 2020 uppskattades värdet på den globala fastighetsmarknaden till $9,3T.3

Processen att köpa eller sälja fastighet kan underlättas med användning av fastighetsteknik, vilket möjliggör virtuella rundturer, hyra online, säkra försäkringar, etc.

Om fonden

ETFMG Real Estate Tech ETF (HHH) har globala teknikföretag som tillhandahåller tjänster som är involverade i listning och reklam för fastigheter till försäljning eller uthyrning, mäklartjänster, fastighetsförsäkringar och lån, hemförbättringar och data/mjukvara.

Fondens investeringsmål strävar efter att ge investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen för Prime Real Estate Technology Index.

Om indexet

Prime Real Estate Technology Index (”indexet”) är ett index över Prime Indexes, en division av Level ETF Ventures LLC. Indexet har skapats för att ge investerare ett referensmått som gör det möjligt för dem att spåra både händelsedrivna nyheter och långsiktiga trender hos fastighetsteknikföretag.

Indexet är utformat för att inkludera värdepapper från företag som är engagerade i att tillhandahålla tjänster, via internet och internetanslutna enheter, till allmänheten angående listning, reklam och marknadsföring av fastigheter till försäljning eller uthyrning, mäklartjänster, fastighetsförsäkringar, fastighetslån, bostad förbättrings- eller reparationstjänster eller företag som tillhandahåller programvara och data till fastighetsbolag. Företag med produkter och tjänster som huvudsakligen är knutna till någon av kategorierna inom fastighetsteknikverksamhet kallas gemensamt för ”fastighetsteknikföretag”.

Handla HHH ETF

ETF Managers Trust – ETFMG Real Estate Tech ETF (HHH ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i HHH ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ETF Managers Trust – ETFMG Real Estate Tech ETF (HHH ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ETF Managers Trust – ETFMG Real Estate Tech ETF (HHH ETF) . Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVikt %Kortnamn
KE HLDGS INC6.16%BEKE
ZILLOW GROUP INC5.47%ZG
BLACK KNIGHT INC5.47%BKI
REA GROUP LIMITED5.29%REA AU
AIRBNB INC5.24%ABNB
COSTAR GROUP INC5.07%CSGP
WEWORK INC4.74%WE
ROCKET COS INC4.58%RKT
OPENDOOR TECHNOLOGIES INC4.28%OPEN
SCOUT24 SE4.18%G24 GR

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version