Nyheter

Hashdex lanserar sina börshandlade produkter i Europa

Publicerad

den

Hashdex lanserar sina börshandlade produkter i Europa, och har officiellt lanserat Hashdex Nasdaq Crypto Index Europe ETP (HASH) på SIX Swiss Exchange. Hashdex senaste produkt spårar prestandan för Nasdaqs Crypto Index Europe (NCIE) som i sin tur spårar utvecklingen av Avalanche, bitcoin, cardano, eter, litecoin, polkadot, polygon och solana.

Det brasilianska företagets Nasdaq Crypto Index Europe ETP (börshandlad produkt) kom att handlas på SIX Swiss Exchange under tickersymbolen SIX: HASH SW, med början den 2 maj, enligt ett uttalande på torsdagen.

Det markerar förvaltarens första produkt som är tillgänglig för europeiska investerare, bekräftade en talesperson för Blockworks. ”Lanseringen av HASH SW är ett naturligt nästa steg i Hashdex engagemang för att tjäna regionen”, tillade talesmannen.

Kapitalförvaltare fortsätter att rulla ut kryptorelaterade börsprodukter och fonder trots avstannade uppåtgående marknadsresultat de senaste månaderna. Vissa förvaltare försöker till och med lansera produkter som drar fördel av trendvändningen – inklusive förslag på ETFer som kortar bitcoin.

Inför sin första ETP för den europeiska marknaden anställde Hashdex nyligen sin konstituerande VD och chef för Europa, Laurent Kssis, i mars.

Kssis var tidigare global chef för ETP på den schweiziska managern 21Shares, där han lanserade mer än 25 krypto-ETP på flera europeiska reglerade börser.

”Vi tror att med det här indexet och att sedan leverera denna ETP av institutionell kvalitet har vi representerat exakt vad investerare har efterfrågat genom att erbjuda en produkt med diversifierad exponering som minskar risken i kryptotillgångar,” sa Kssis.

I februari 2021 lanserade Hashdex Hashdex Nasdaq Crypto ETF (HDEX), som spårar Nasdaq Crypto Index på Bermudabörsen. Hashdex Nasdaq Crypto ETF blev världens första kryptobaserade ETF och är för närvarande tillgänglig på BSX för ackrediterade icke-amerikanska investerare.

Handla HASH ETP

Hashdex Nasdaq Crypto Index Europe ETP (HASH) är en börshandlad kryptovaluta som handlas på bland annat SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version