Nyheter

Hashdex lanserar krypto ETF

Publicerad

den

Den brasilianska kapitalförvaltaren Hashdex har lanserat sin första börshandlade krypto ETF, Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF. Fonden, som är tillgänglig för handel på Bermuda Stock Exchange (BSX) för ackrediterade icke-amerikanska investerare, erbjuder en enkel lösning för institutionella investerare att få exponering för kryptovalutamarknaden.

ETF utvecklades av Nasdaq och Hashdex och spårar Nasdaq Crypto Index (NCI). Indexet, som upprätthålls av Nasdaqs beräkningsagent, CF Benchmarks, och ombalanseras kvartalsvis, är utformat för att representera det investerbara landskapet på kryptovalutamarknaden genom strikta kriterier.

”Med stöd från Nasdaq, Nasdaqs beräkningsagent CF Benchmarks och BSX, är vi glada att kunna marknadsföra världens första krypto-ETF. Detta är en fantastisk prestation som visar mognaden på kryptovalutamarknaden, som fick en mycket högre nivå av respekt 2020, säger Hashdex verkställande direktör Marcelo Sampaio. ”Produkten bör också påskynda institutionella investerares inträde i krypto, en trend som har fått otrolig fart de senaste månaderna.”

Växande intresse från investerare

Bland växande intresse från investerare såg Hashdex till BSX mot bakgrund av Bermudas avancerade reglering av marknaden för digitala tillgångar. I september 2020 meddelade BSX noteringsgodkännandet och välkomnade en ny era på den globala kryptovalutamarknaden.

”Institutionellt intresse för digitala tillgångar växer snabbt, vilket kräver skapandet av ett anpassningsbart industristandardindex som både kan representera marknaden exakt och förbli ett relevant riktmärke när tillgångsklassen mognar”, säger Stephen Koshansky, chef för Digital Asset Index Products och forskning vid Nasdaq. ”Nasdaq har arbetat nära Hashdex för att utforma kriterier för en reglerbaserad metodik som vi tror uppnår dessa mål.”

1 kommentar

Populära

Exit mobile version