Nyheter

Har de stora spelarna tröttnat på Dogecoin?

Publicerad

den

Efter att de dagliga transaktionerna i kryptovalutan har minskat med 93 procent undera många om de stora spelarna har tröttnat på Dogecoin. Efter deras rekordhöga aktivitet bestämde sig stora Dogecoin-innehavare – så kallade valar – att ta en andning och sluta handla stora mängder av kryptovalutan.

Enligt BitInfoCharts-data föll Dogecoins genomsnittliga transaktionsvärde kraftigt med nästan 80 procent, från högst 1,16 miljoner dollar på söndag till under 240 000 dollar tre dagar senare. Ett så högt genomsnittligt transaktionsvärde var ett tydligt tecken på att en stor del av aktiviteten i nätverket gjordes av valar.

Dessutom visar BitInfoCharts-data att värdet på Dogecoin som skickas via transaktioner genom kedjan nådde en topp på 82 miljarder dollar den 5 maj, betydligt högre än Bitcoins (BTC) 35 miljarder dollar och Ethereums (ETH) 12 miljarder dollar. Detta är en tillväxt på nästan 350 000% procent jämfört med de totala dagliga transaktionsvärdena på 10 miljoner dollar som rapporterades i december. Ändå återgår situationen uppenbarligen långsamt till det normala.

I onsdags bearbetade Dogecoin under 5 miljarder dollar i dagliga transaktioner, 93 procent lägre än deras all time high notering. Dogecoin överraskade alla när de såg tvåsiffriga vinster flera gånger, som sträckte sig från tjugo procent till så mycket som 86 procent inom 24 timmar i april och nådde ett marknadsvärde som var högre än blue chip-företag som Ford Motor (NYSE: F) och Kraft Heinz (NASDAQ: KHC).

Enligt CoinMarketCap-data sjönk Dogecoins pris med nästan 11,5 procent från det 24-timmars höga på 0,3451 dollar till ett lägsta värde om 0,3055 dollar innan det settlades till 0,3156 USD. Om det betyder att de stora spelarna tröttnat på Dogecoin låter vi vara osagt.

Handla Dogecoin

eToro erbjuder handel med Dogecoin, vilket även några andra plattformar gör. Kryptovalutan går även att handla med på flera olika kryptobörser. Vi känner inte till att det finns vare sig en ETF eller någon annan börshandlad produkt som spårar Dogecoin.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version