Nyheter

HANetfs börshandlade produkter når 0,5 miljarder US-dollar i förvaltad volym

Publicerad

den

HANetf, “white label” ETF-emittenten, har sett sina tillgångar under förvaltning öka till 509 miljoner US-dollar från cirka 300 miljoner US-dollar under det senaste kvartalet håller på att lansera sin nionde börshandlade fond. Företagets plattform har i dag åtta börshandlade produkter (ETP) och har ökat sina tillgångar med över 600 procent under de senaste sex månaderna.

Den största fonden på plattformen är The Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU), som lanserades i februari och har kommit att bli en ”safe haven” sedan COVID-19-utbrottet.

HANetfs första ETF var EMQQ Emerging Markets Internet & E-commerce UCITS ETF (EMQQ), som nyligen toppade tröskelvärdet på 100 miljoner US-dollar och dess avkastning på 47% på 12 månader har gjort den till en av årets bästa framväxande ETF-fonder.

Nästa vecka lanserar plattformen sin nionde ETP i form av Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP), som kommer att noteras på Londonbörsen i samarbete med Alerian, den nordamerikanska energiinfrastrukturindex- och forskningsspecialisten.

Det kommer att spåra Alerian Midstream Energy Dividend Index, som erbjuder en aktuell avkastning på 10,36%, och syftar till att ta itu med en klyfta i vanliga amerikanska aktieinnehav eftersom master limited partnerships (MLP) inte ingår i breda amerikanska aktiemarknadsindex och mellanströmsföretag. representerar endast en liten del av de stora amerikanska aktieindexen.

Alerian är en av de få klienter som registrerats för HANetf sedan det grundades av Hector McNeil och Nik Bienkowski 2017, en lista som innehåller sex kapitalförvaltningsföretag.

AUM-milstolpen sade Bienkowski: ”aptiten för ETF: er blir starkare varje dag eftersom investerare lägger högre värde på produkter som erbjuder stora exponeringar med de extra fördelarna med kostnadseffektivitet och likviditet.

”Detta drar i sin tur fler kapitalförvaltare till ETF-utrymmet och de försöker utnyttja de börshandlade fondernas oerhört effektiva distributionskraft.”

Bienkowski sade att företaget diskuterar med över 50 andra förvaltare om att eventuellt komma in i det europeiska ETP-området och företaget förväntar sig att detta kommer att påskyndas.

”Sedan lanseringen har HANetf visat att kapitalförvaltare kan ta med sig sina idéer, konkurrera och lyckas på den europeiska ETF-marknaden utan de höga kostnaderna och distributionsutmaningarna med att starta en ETF-verksamhet från grunden,” sa han.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version