Nyheter

HANetf stänger den sjunde fonden på ett par månader

Publicerad

den

HANetf har avslutat sin ETF för företagsprogramvara i samarbete med Purpose Investments efter att låg tillgångsinsamling gjorde den opraktiskt och olämpligt att driva. SOFT blir den sjunde fonden HANetf stänger under de senaste månaderna

Purpose Enterprise Software ESG-S UCITS ETF (SOFT) samlade 4 miljoner USD under förvaltning (AUM) sedan lanseringen för 18 månader sedan.

SOFT:s sista dag för handel på börser avslutades den 20 januari och var måndagen den 9 januari med investerare som fick till fredagen att lösa in sina aktier, sade företaget i ett meddelande.

Intäkter från tillgångar som ännu inte har realiserats vid uppsägningsdagen kommer att återlämnas till investerare mellan 20 januari och 3 februari.

HANetf sa i ett uttalande: ”Styrelsen har övervägt fondens lönsamhet och, med hänsyn till de nuvarande nivåerna av AUM och aktieägarnas bästa, har bestämt att det är ogenomförbart och olämpligt för fonden att fortsätta att fungera. ”

SOFT blir den sjunde ETFen på HANetfs white-label-plattform som har stängts sedan augusti 2022. De andra aktie- och kryptostängningarna är:

iClima Smart Energy UCITS ETF (DGEN)

Cleaner Living ESG-S UCITS ETF (DTOX)

ETC Group Physical Bitcoin Cash ETP (BTCH)

ETC Group Physical Stellar ETP (STLR)

ETC Group Physical Tezos ETP (EXTZ)

ETC Group Physical Uniswap ETP (USWA)

Inklusive produkter som har stängts eller kommer att stängas, har SOFT ett högre förvaltat kapital än 18 andra produkter på HANetf-plattformen.

Detta inkluderar andra lanseringar 2021 såsom $4m Global Online Retail UCITS ETF (IB0Y), $3m Saturna Sustainable ESG Equity HANzero UCITS ETF (ASWN) och $2m ETC Group Digital Assets and Blockchain Equity UCITS ETF (KO1N), som alla förbli öppna.

I skrivande stund saknade SOFTs AUM endast 200 000 USD från Europas första koldioxidkompenserade ETF, HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero UCITS ETF (ZER0), som också lanserades 2021 i samarbete med Purpose Investments.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version