Nyheter

HANetf registrerar 19 fonder i Spanien

Publicerad

den

HANetf, Europas första fullservice ”white label” ETP-plattform, är glada över att kunna meddela att de har registrerat 19 av sina börshandlade fonder i Spanien. Detta är utöver de befintliga 16 ETC som redan är passporterade till Spanien, inklusive The Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (RM8U) och SparkChange Physical Carbon EUA ETC (CO2).

HANetf är Europas mest omfattande tematiska ETF-emittent, med över 40 produkter noterade på stora börser i Europa, inklusive London Stock Exchange, Deutsche Börse XETRA, Borsa Italiana och Euronext Paris.

HANetf har fått en ökande efterfrågan bland spanska investerare på ETF:er. De nya registreringarna ger spanska investerare tillgång till vårt breda utbud av innovativa tematiska ETF:er.

HANetf ligger i framkant av ETF-innovationen. De nya registreringarna i Spanien inkluderar flera första av sitt slag, inklusive:

• Världens första EV Charging ETF: Electric Vehicle Charging Infrastructure UCITS ETF (ELEC)

• Europas första Medical Cannabis ETF: The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX)

• Europas första Space ETF: Procure Space UCITS ETF (YODA)

• Europas första Solar ETF: Solar Energy UCITS ETF (TANN)

• Europas första Metaverse ETF: ETC Group Global Metaverse UCITS ETF (METR)

EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) registreras också, som ger exponering mot tillväxten av onlinekonsumtion i utvecklingsvärlden. De sjunkande kostnaderna för smartphones och trådlöst bredband ger oöverträffat stora delar av befolkningen i utvecklingsländer tillgång till Internet för första gången, vilket möjliggör revolutioner inte bara i konsumtionsmönster, utan även digitala betalningar, kommunikation, hälsovård, utbildning, underhållning, matleverans och mer.

Dessutom är av över hälften av de nya registreringarna i Spanien SFDR Artikel 8 godkända. I maj uppnådde HANS-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE) artikel 8 SFDR-status, på grund av sitt mål att ha en positiv inverkan på miljön och samhället. Spanska investerare kommer därför att kunna få tillgång till störande teknikföretag med sinnesfriden att fonden drar nytta av klassens bästa screening och främjande av hållbara investeringsegenskaper.

Utöver detta kommer miljömedvetna investerare i Spanien att få tillgång till vår iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM), som är artikel 9 enligt SFDR-reglerna, vilket visar att företagen i dess portfölj direkt möjliggör CO2-undvikande.

Hector McNeil, Co-VD för HANetf, kommenterar: ”Vi är glada över att registrera 19 av våra ETF:er i Spanien, ett antal vi hoppas att fortsätta växa. Spanska investerare vill i allt högre grad ha tillgång till tematiska ETF:er och HANetf har goda förutsättningar att möta denna efterfrågan. Spanien är en vital och växande marknad som ingen paneuropeisk ETF-emittent har råd att ignorera.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version