Nyheter

HANetf listar ETP för Ethereum på Deutsche Börse’s XETRA

Publicerad

den

HANetf tillkännager lanseringen av en ETP för Ethereum. ETC Group Physical Ethereum ETC (ZETH) kommer att tas upp till handel på Deutsche Börses XETRA-plattform tisdagen den 9 mars 2021.

ETC Group Physical Ethereum ETC (ZETH) är en ETP som spårar priset på Ethereums Ether-mynt och kommer att noteras på Xetra, en av de största börserna i Europa, vilket ger investerare ett säkert och likvidt sätt att få exponering för Ether-kryptovaluta.

Lanseringen av ZETH följer framgången med ETC Groups första produkt BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) som var den första kryptovalutaprodukten som lanserades på XETRA i juni förra året och som har sett sina tillgångar under förvaltning växa till över 1 miljard dollar på bara sju månader och är den största och mest omsatta krypto-ETP noterad på Deutsche Börse.

Hur handla ZETH ETP?

ETC Group Physical Ethereum ETC (ZETH) handlas från och med den 9 mars 2021 på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet, Avanza eller DEGIRO.

Populära

Exit mobile version