Nyheter

HANetf lanserar Sprott ESG Copper Miners UCITS ETF

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey besöker Proactive London-studion för att prata med Thomas Warner om Sprott ESG Copper Miners UCITS ETF.

Bailey förklarar att den nya ETF:n erbjuder investerare exponering mot koppargruvarbetare på ett miljömässigt och socialt ansvarsfullt sätt. ETF är betydande på grund av koppars växande betydelse i den globala ekonomin, särskilt inom förnybar energi och insatser för att minska koldioxidutsläppen. Till exempel använder elfordon mer än dubbelt så mycket koppar jämfört med konventionella bilar. Dessutom kräver förnybara energikällor som vind- och solenergi mer koppar än traditionella kol- eller gaseldade kraftverk.

Bailey lyfter fram den förväntade ökningen av efterfrågan på koppar för grön användning och säger att ESG-aspekten av ETF säkerställer investeringar i koppargruvarbetare som undviker aktiviteter som kolproduktion, i linje med investerarnas preferenser för hållbara investeringar.

Han beskriver Sprott ESG Copper Miners ETF som mer än bara ett hållbart investeringsalternativ, och säger att det representerar en tillväxtmöjlighet inom gruvsektorn, med tanke på den förväntade ökningen av efterfrågan på koppar kopplat till globala ekonomiska trender. Den börshandlade fonden är noterad på London Stock Exchange under symbolen CVPR och kommer även att finnas tillgängligt i Milano och Frankfurt.

Handla CVPR ETF

Sprott ESG Copper Miners ETF (CVPR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version