Nyheter

HANetf balanserar om fond för molnteknik

Publicerad

den

Tack vare de nya tilläggen kommer denna fond för molnteknik att erbjuda större global exponering med en viktning i USA på 77,49 procent.

HANetf, en oberoende white-label-plattform av ETFer och ETCer, har ombalanserat sin Cloud Technology ETF, HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight Ucits ETF (Ticker: 5XYE), klassificerad enligt artikel 8 under SFDR.

Den stora ombalanseringen, där innehaven ökade från 75 till 100, var utformad för att mer fullständigt representera molnets ekosystem och teknologi.

Tack vare de nya tilläggen kommer 5XYE att erbjuda större global exponering än andra relaterade produkter, med en viktning i USA på 77,49 procent.

Anthony Ginsberg, chef för HAN-GINS Cloud Technology Equal Weighted Ucits ETF (5XYE) kommenterade några av de nya tilläggen: ”Vi lade till Akamai Technologies, ett amerikanskt innehållsleveransnätverk (CDN), cybersäkerhets- och molntjänster, som tillhandahåller webb- och internetsäkerhetstjänster. Den har ett nätverk med över 240 000 servrar spridda över mer än 120 länder. Dessa servrar finns i mer än 1 500 världsomspännande nätverk och samlar in realtidsinformation om vägnätet, trafiken och alla kritiska situationer. Denna verklighet hjälper till att öka hastigheten för e-handelstransaktioner, nedladdningar av affärsprogramvara och videoströmning till mobila enheter. Bland deras mest kända klienter är BBC iPlayer som använder Akamai för att streama inspelade och liveprogram, fokuserade genom en XML-spellista.

Ett annat tillskott är Splunk, ett amerikanskt företag som producerar mjukvara för att söka, övervaka och analysera maskingenererad stordata via ett webbaserat gränssnitt. Dess huvudsakliga erbjudande är att samla in och analysera stora volymer maskingenererad data. Splunk har också utökat sina AI- och maskininlärningsmöjligheter ytterligare för att leverera en modern IT-driftsvit, inklusive infrastrukturövervakning, tjänsteövervakning och automatisering. I takt med att världen blir mer och mer digital ökar big data bara. Bearbetningen av sådana uppgifter med hjälp av artificiell intelligens upplever explosiv tillväxt. Splunk är idealiskt positionerat för att dra nytta av denna trend.

Nya bidrag även för Zoom Video Communication, ett amerikanskt företag som upplevde en ökning i popularitet under Covid-19-pandemin när en stor del av världens befolkning befann sig behöva arbeta på distans. En trend, den med ”smartworking”, som också har hållit i sig i post-pandemin med ett växande antal företag som har bestämt sig för att anamma hybridarbete. Zoom erbjuder, förutom sin telefoniapplikation, en öppen plattform som tillåter tredjepartsutvecklare att bygga anpassade applikationer ovanpå sin unified communications-plattform.

Inkluderade också Baidu, ett kinesiskt multinationellt företag känt inte bara för sin molnteknologitjänst, Baidu Wangpan, utan också för sitt arbete med artificiell intelligens, ett ämne av stort intresse idag. Baidu förra maj tillkännagav den kommande lanseringen av Ernie 3.5, en generativ AI-modell med utökat språk som kommer att driva dess Ernie Bot-app, en lösning som liknar den välkända ChatGpt.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version