Nyheter

H4ZT ETF en satsning på indonesiska aktier

Publicerad

den

HSBC MSCI INDONESIA UCITS ETF (H4ZT ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Indonesia Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i indonesiska företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de största börsnoterade företagen i Indonesien, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet. Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder.

Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder.

Beskrivning av HSBC MSCI Indonesia UCITS ETF USD

HSBC MSCI Indonesia UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Indonesien. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Indonesia UCITS ETF USD är en liten ETF med tillgångar på 56 miljoner euro under förvaltning. H4ZT ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland

Handla H4ZT ETF

HSBC MSCI Indonesia UCITS ETF USD (H4ZT ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHIDR
Borsa ItalianaEURHIDD
London Stock ExchangeGBPHIDR 
London Stock ExchangeUSDHIDD
SIX Swiss ExchangeUSDHIDR
XETRAEURH4ZT

Största innehav

VärdepapperVikt %
BNK CENTRAL ASIA ORD N25.25% 
BANK RAKYAT I-NG ORD N17.77% 
TELKOM INDONESIA SR B ORD11.46% 
BANK MANDIRI TBK ORD8.15% 
ASTRA INTL ORD N7.43% 
BANK NEGARA INDONESIA ORD3.18% 
PT CHAROEN POKPHAND INDONESIA ORD2.79% 
UTD TRACTORS ORD N2.41% 
MERDEKA COPPER GOLD TBK PT2.11% 
KALBE FARMA ORD N2.05% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version