Nyheter

H4ZI ETF för investeringar i Fjärran Östern

Publicerad

den

HSBC MSCI EM FAR EAST UCITS ETF (H4ZI ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI EM Far East Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av stora och medelstora företag i tillväxtmarknadsländer i Fjärran Östern, enligt indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att använda en investeringsteknik som kallas optimering. Denna teknik strävar efter att minimera skillnaden i avkastning mellan fonden och indexet genom att ta hänsyn till tracking error och handelskostnader när en portfölj konstrueras.

Fonden kommer inte nödvändigtvis att investera i alla företag som ingår i Indexet, eller investera proportionellt mot varje företags vikt i Indexet. Det kan också investera i företag utanför indexet men som förväntas ge liknande prestanda och riskegenskaper som vissa indexbeståndsdelar. Fonden kan investera i kinesiska A-aktier genom Shanghai-Hong Kong Stock Connect och/eller Shenzhen-Hong Kong Stock Connect och i CAAPs eller genom fonder. Fonden kan investera upp till 10 % i andra fonder, inklusive andra HSBC-fonder.

Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt.

Beskrivning av HSBC MSCI EM Far East UCITS ETF USD

HSBC MSCI EM Far East UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Asia Pacific. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala omkostnadsprocenten uppgår till 0,60 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). HSBC MSCI EM Far East UCITS ETF USD är en liten ETF med tillgångar på 20 miljoner GBP under förvaltning. H4ZI ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H4ZI ETF

HSBC MSCI EM Far East UCITS ETF USD (H4ZI ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Denna börshandlade fond stängdes i juni 2022.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHMFE
Borsa ItalianaEURHMFE
Euronext ParisEURMEM
London Stock ExchangeUSDHMFD
SIX Swiss ExchangeUSDHMFE
XETRAEURH4ZI

Största innehav

VärdepapperVikt %
Taiwan Semiconductor Co Ltd10.04
Samsung Electronics Co Ltd7.01
Tencent Holdings Ltd6.45
Alibaba Group Holding Ltd4.44
Meituan-Class B2.22
China Construction Bank-H1.32
Mediatek Inc1.30
SK Hynix Inc1.21
Jd.Com Inc – Cl A1.20
Hon Hai Precision Industry Co0.95

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version