Nyheter

H4ZD ETF spårar amerikanska aktier

Publicerad

den

HSBC MSCI USA UCITS ETF (H4ZD ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI USA Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av stora och medelstora börsnoterade företag i USA. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder.

Beskrivning av HSBC MSCI USA UCITS ETF USD

HSBC MSCI USA UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på USA. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI USA UCITS ETF USD är en liten ETF med tillgångar på 30 miljoner GBP under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H4ZD ETF

HSBC MSCI USA UCITS ETF USD (H4ZD ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsnoteringarValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHMUS
Euronext ParisEURMUS
London Stock ExchangeUSDHMUD
SIX Swiss ExchangeUSDHMUS
XETRAEURH4ZD

Största innehav

VärdepapperVikt (%)
Apple Inc6.50
Microsoft Corp5.63
Alphabet Inc4.01
Amazon.com Inc3.80
Tesla Inc2.29
NVIDIA Corp1.93
Meta Platforms Inc1.85
JPMorgan Chase & Co1.14
Home Depot Inc/The1.02
UnitedHealth Group Inc0.99

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version