Nyheter

H4ZB ETF följer FTSE 100

Publicerad

den

HSBC FTSE 100 UCITS ETF GBP (H4ZB ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för FTSE 100 Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

HSBC FTSE 100 UCITS ETF GBP följer FTSE 100 Indexet består av de 100 största börsnoterade företagen i Storbritannien. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden.

Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Beskrivning av HSBC FTSE 100 UCITS ETF GBP

HSBC FTSE 100 UCITS ETF GBP investerar i aktier med fokus Storbritannien. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis). FTSE 100 tillåter en bred investering med låga avgifter i 100 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,07 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC FTSE 100 UCITS ETF GBP har tillgångar på 391 miljoner GBP under förvaltning. H4ZB ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H4ZB ETF

HSBC FTSE 100 UCITS ETF GBP (H4ZB ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHUKX
Euronext ParisEURUKX
SIX Swiss ExchangeUSDHUKX
XETRAEURH4ZB

Största innehav

VärdepapperVikt %
ASTRAZENECA ORD7.18% 
UNILEVER PLC ORD5.15% 
HSBC HOLDINGS ORD4.60% 
DIAGEO ORD4.26% 
GLAXOSMITHKLINE ORD3.80% 
BP ORD3.56% 
ROYAL DUTCH SHELL ORD SH A3.52% 
ROYAL DUTCH SHELL ORD SH B3.19% 
BRITISH AMERICAN TOBACCO ORD2.97% 
RIO TINTO ORD2.53% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version