Nyheter

H41G ETF investerar i small caps med höga ESG-poäng från hela världen

Publicerad

den

HSBC MSCI World Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) (H41G ETF) investerar i aktier med fokus på Small Cap, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI World Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 59 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI World Small Cap SRI ESG Leaders Select-index spårar småbolagsbolag från utvecklade marknader över hela världen. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Investeringsmål Fonden strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI World Small Cap SRI ESG Leaders Select Index (indexet), samtidigt som den integrerar miljö-, sociala och styrningsmått (ESG). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet. Fonden är kvalificerad enligt artikel 8 i SFDR.

Investeringspolicy Indexet är en delmängd av MSCI World Small Cap Index (Moderindex) och består av småbolagsbolag (mätt som marknadsvärdet på deras aktier) baserade i vissa utvecklade marknadsländer, enligt definitionen av indexet Leverantör. Indexet är konstruerat genom att exkludera företag med exponering för: kontroversiella vapen och kärnvapen, vuxenunderhållning, alkohol, hasardspel, kärnkraft, termisk kolkraft, fossilt bränsle och tobak.

Fonden förvaltas passivt och syftar till att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportioner som i Index. Det kan finnas omständigheter då det inte är möjligt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet och kan få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, fonder eller derivat. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder och upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Handla H41G ETF

HSBC MSCI World Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) (H41G ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURHWSS
XETRAEURH41G
gettexEURH41G
London Stock ExchangeGBPHWSS
London Stock ExchangeUSDHWSC

Största innehav

VärdepapperVikt %
RELIANCE STEEL ORD0.42% 
TORO ORD0.41% 
GRACO ORD0.39% 
AECOM0.39% 
AXON ENTERPRISE INC0.39% 
DECKERS OUTDOOR ORD0.37% 
SAREPTA THERAPEUTICS INC DE0.36% 
FIVE BELOW INC0.34% 
FLEX LTD0.34% 
WILLSCOT MOBILE MINI HOLDINGS CORP ORD A0.33% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version