Nyheter

H41D ETF köper värdeaktier med höga ESG-poäng från hela världen

Publicerad

den

HSBC MSCI World Value ESG UCITS ETF USD (Acc) (H41D ETF) investerar i aktier med fokus Value, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI World Value ESG UCITS ETF USD (Acc) har tillgångar på 183 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI World Value SRI ESG Target Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt värdefaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI World Value SRI ESG Target Select Index (indexet), som ger investerare möjlighet att få specifik exponering mot företag med lägre marknadsvärderingar i förhållande till deras fundamentala värde, samtidigt som miljön integreras, sociala och styrelsemått (ESG). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet. Fonden är kvalificerad enligt artikel 8 i SFDR.

Investeringspolicy

Indexet är en delmängd av MSCI World Index (Moderindex) och består av stora och medelstora företag baserade i utvecklade marknadsländer, enligt definitionen av Indexleverantören. Indexet är konstruerat genom att exkludera företag med exponering för: kontroversiella vapen och kärnvapen, vuxenunderhållning, alkohol, hasardspel, kärnkraft, termisk kolkraft, fossilt bränsle och tobak. Fonden förvaltas passivt och syftar till att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportioner som i Index.

Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden och upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad.

Handla H41D ETF

HSBC MSCI World Value ESG UCITS ETF USD (Acc) (H41D ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURHWVL
Euronext ParisEURHWVS
XETRAEURH41D
gettexEURH41D
London Stock ExchangeGBPHWVS
London Stock ExchangeUSDHWVL

Största innehav

VärdepapperVikt %
MICROSOFT CORP5.89% 
APPLE INC3.05% 
ADOBE INC2.41% 
ANTHEM INC2.37% 
MERCK & CO INC ORD2.34% 
CIGNA ORD2.31% 
PFIZER ORD2.23% 
THE HOME DEPOT INC2.17% 
CVS HEALTH CORP2.15% 
SONY GROUP CORPORATION2.13% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version