Nyheter

H411 ETF investeringar i Fjärran Östern

Publicerad

den

HSBC MSCI AC FAR EAST ex JAPAN UCITS ETF (H411 ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI AC Far East ex Japan Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av stora och medelstora företag från både utvecklade och tillväxtmarknadsländer i Fjärran Östern (exklusive Japan), enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera i kinesiska A-aktier genom Shanghai-Hong Kong Stock Connect och/eller Shenzhen-Hong Kong Stock Connect och i CAAPs eller genom fonder.

Fonden kan investera upp till 35 % i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden och upp till 10 % i andra fonder. Fonden kan investera upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Beskrivning av HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Asien och Stillahavsområdet. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD har tillgångar på 379 miljoner GBP under förvaltning. H411 ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H411 ETF

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (H411 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURHMAF
London Stock ExchangeGBPHMAF
London Stock ExchangeUSDHMAD
SIX Swiss ExchangeUSDHMAF
XETRAEURH411

Största innehav

VärdepapperVikt (%)
Taiwan Semiconductor Co Ltd8.97
Tencent Holdings Ltd5.76
Samsung Electronics Co Ltd5.62
Alibaba Group Holding Ltd4.20
AIA Group Ltd2.16
Meituan-Class B2.12
Jd.Com Inc – Cl A1.24
Hong Kong Exchanges & Clear1.13
China Construction Bank-H1.06
Mediatek Inc0.93

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version