Nyheter

GRX ETF investerar i de sextio största grekiska aktierna

Publicerad

den

Expat Greece ASE UCITS ETF (GRX ETF) är en börshandlad fond som följer utvecklingen av ASE Index (ATHEX Composite), med hjälp av en samplingsmetod för att spåra det underliggande indexet. Det är noterat på den bulgariska börsen och på Frankfurtbörsen (XETRA). Fonden är lämplig för bulgariska och utländska investerare som vill ha en likvid och diversifierad exponering mot den grekiska marknaden och regionen som helhet.

Beskrivning av Expat Greece ASE UCITS ETF

Expat Greece ASE UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Grekland. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 1,38 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). Expat Greece ASE UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner euro under förvaltning. GRX ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Bulgarien.

Investeringsstrategi

FTSE ATHEX Composite-index spårar de 60 största företagen från Grekland.

Handla GRX ETF

Expat Greece ASE UCITS ETF (GRX ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURGRX
XETRAEURGRX

Största innehav

VärdepapperVikt %
HELLENIC TELECOMMUNICATIONS ORG ORD11.03% 
COCA-COLA HBC AG7.15% 
NATL. BANK GR/R ORD6.55% 
EUROBANK ERGASIAS SERVICES AND HOLDINGS SA ORD6.52% 
JUMBO/R ORD5.56% 
ALPHA BANK/R ORD5.47% 
GRS0140030325.41% 
OPAP/R ORD5.33% 
MYTILINEOS ORD5.19% 
TERNA ENERGY/R ORD4.93%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version