Nyheter

GRNR ETF satsar på gröna byggnader

Publicerad

den

Global X Green Building ETF (GRNR ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index över globala företag som är involverade i Green Building-utveckling, förvaltning och teknik. Innehav screenas för flera ESG-mått. Global X Green Building ETF (GRNR), som handlas på Nasdaq är en utdelande ETF.

GRNR Factset Analytics Insight

GRNR koncentrerar sin exponering mot globala ”Green Building Companies”, som fondförvaltaren definierar som företag som är positionerade att dra nytta av ökad efterfrågan på byggnader som minskar eller eliminerar negativa effekter och/eller skapar positiva effekter på den naturliga miljön.

För att vara kvalificerade för inkludering måste företag uppfylla vissa minimikriterier för börsvärde och likviditet, och få minst 50 % av sina intäkter från: Green Building-utveckling, förvaltning och/eller teknologier och material. Dessutom appliceras ESG-skärmar för att ta bort företag som bedöms inte följa FN:s Global Compact-principer, såväl som företag som är involverade i kontroversiell verksamhet, inklusive vapen, termiskt kol, olja och gas, fängelser, vuxenunderhållning, alkohol, och spelande. Innehav är viktade efter börsvärde, med individuella värdepappersvikter begränsade till 4 %. Indexet rekonstituerar och balanserar om halvårsvis.

Skäl att överväga GRNR

Hög tillväxtpotential. Prognoser tyder på att den globala marknaden för gröna byggmaterial kan mer än fördubblas mellan 2020 och 2028 (från 256 miljarder USD till 653 miljarder USD), vilket lyfter fram en av flera tillväxtmöjligheter bland de kategorier som GRNR investerar i.1

Hållbart tema. Gröna byggnader har vanligtvis mindre koldioxidavtryck, med mindre vatten- och energiavfall. Dessa egenskaper kan vara tilltalande eftersom hållbarhet är mer omfattande.

Medvetet förhållningssätt. GRNR införlivar skärmar för miljö, social och styrning (ESG) och följer ESG-riktlinjer för proxyröstning för att påverka positiv förändring vid sidan av finansiell avkastning.

Sammanfattning av ETF

Global X Green Building ETF (GRNR) investerar i företag som är positionerade för att dra nytta av den ökande efterfrågan på byggnader som antingen positivt påverkar den naturliga miljön eller minskar/eliminerar negativa effekter. Detta inkluderar företag som är involverade i utveckling och förvaltning av gröna byggnader, såväl som den teknik som används för att öka energieffektiviteten i bostäder, kommersiella och offentliga byggnader.

ETFens mål

Global X Green Building ETF (GRNR) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för Solactive Green Building Index.

Handla GRNR ETF

Global X Green Building ETF (GRNR ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i GRNR ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Global X Green Building ETF (GRNR ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder handel i Global X Green Building ETF (GRNR ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamnSEDOL
4.33688 HKCHINA OVERSEAS6192150
3.99BXPBOSTON PROPERTIES INC2019479
3.85LR FPLEGRAND SAB11ZRK9
3.77KNEBV FHKONE OYJ-BB09M9D2
3.68CICT SPCAPITALAND INTEG6420129
3.55CARRCARRIER GLOBAL CORPBK4N0D7
3.48GFC FPGECINA SA7742468
3.048951 JPNIPPON BUILDING FUND INC6396800
2.73KRCKILROY REALTY CORP2495529
2.65LAND LNLAND SECURITIES GROUP PLCBYW0PQ6

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version