Nyheter

Grayscale vill konvertera Ethereum Trust till spot-ETF

Publicerad

den

Kryptotillgångsförvaltaren Grayscale har lämnat in en ansökan till U.S.SEC för att konvertera sin Ethereum Trust till en spot Ethereum ETF. Efter godkännandet av den första Ether-terminsbörshandlade fonden (ETF), planerar Grayscale Investments att konvertera sin Grayscale Ethereum Trust till en spot Ether-börshandlad fond (ETF).

New York Stock Exchange Arca ansökte om konverteringen till United States Securities and Exchange Commission (SEC) den 2 oktober. Grayscales befintliga trust investerade i Ether-terminskontrakt som ett indirekt medel för exponering mot ETH, men en spot-ETF kommer att investera i själva den underliggande tillgången.

Grayscales vd Michael Sonnenshein tillkännagav flytten på X (tidigare Twitter) och lyfte fram företagets avsikt att tillhandahålla konventionella investeringsprodukter som erbjuder exponering mot kryptovalutatillgångar:

Grayscale Ethereum Trust lanserades i mars 2019 och fortsatte med att bli ett SEC-rapporteringsföretag i oktober 2020, vilket gav allmänheten direkt inblick i resultatet av dess investeringsinstrument för kryptovaluta.

I skrivande stund är Ethereum Trust värderat till 4,9 miljarder dollar och står för cirka 2,5% av cirkulerande ETH. Grayscale rapporterar också att 250 000 investerarkonton har exponering mot trusten.

Grayscale indikerade också att det fortfarande är engagerat i att ta sina kryptovalutaprodukter genom en ”avsedd livscykel i fyra faser” som slutar med en konvertering till en ETF. Plattformen erbjuder för närvarande 17 olika investeringsprodukter för kryptovaluta.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version