Nyheter

GraniteShares ETPer på FAANG finns nu att handla hos IG

Publicerad

den

I dag meddelade GraniteShares att deras ETPer på FAANG index finns att handla på IGs plattform som CFDer.

För ett par veckor sedan fick vi reda på att GraniteShares ETPer finns tillgängliga på DEGIRO. Det är GraniteShares FAANG-, GAFAM- och FATANG–ETPer som nu går att handla genom DEGIRO-plattformen.

Vad är FAANG?

Inom finans är FAANG en förkortning som hänvisar till aktierna i fem framstående amerikanska teknikföretag: Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Netflix (NFLX); och Alfabet (GOOG) (tidigare känt som Google).

Termen myntades av Jim Cramer, tv -värd för CNBCs Mad Money, 2013, som hyllade dessa företag för att vara ”totalt dominerande på sina marknader”. Ursprungligen användes termen ”FANG”, med Apple – det andra ”A” i akronymen – tillagt 2017.

Vad är GAFAM ?

Big Tech, även känt som Tech Giants, GAFAM eller Big Five, är ett namn som ges till de fem största och mest dominerande företagen i informationsteknikindustrin i USA – nämligen Amazon, Apple, Google (Alphabet), Facebook och Microsoft. Dessa företag har varit bland de mest värdefulla noterade företagen i världen, var och en med ett börsvärde från cirka 1 biljon dollar till cirka 2 biljoner dollar.

Vad är FATANG?

FATANG är en förkortning som representerar sex av de största och mest populära amerikanska teknikbolagen noterade på NASDAQ -börsen. Dessa aktier finns alla, med undantag för Netflix, i de tio bästa innehavarna i S&P 500 Index.

FATANG-aktier är: Facebook, Amazon, Tesla, Apple, Netflix och Google (Alphabet).

Handla FAANG

GraniteShares ETPer finns inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i GraniteShares FAANG ETP . Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version