Nyheter

Goldman Sachs tro på lägre utdelningar och aktieåterköp under 2016

Publicerad

den

Goldman Sachs tro på lägre utdelningar och färre aktieåterköp under 2016, dessutom gör den amerikanska investmentbanken bedömningen att det kommer bli en betydligt lägre aktivitet på mergers and acquisitions, det vill säga sammanslagningar och förvärv. Goldman Sachs tro på lägre tillväxt för utdelningar och aktieåterköp under 2016

Även trots det ökade värdena på aktiemarknaden kommer de företag som ingår i det amerikanska S&P 500 indexet att spendera 608 miljarder dollar på att återköpa egna aktier under 2016, en ökning med sju (7) procent jämfört med 2015 som i sin tur var en ökning med tio (10) procent jämfört med 2014, som i sin tur var en ökning med nio (9) procent jämfört med 2013.

De 608 miljrader dollar skall ställas mot dessa företags totala utgifter på 2,2 triljoner dollar. Goldman Sachs noterar att mer än 80 procent av alla de företag som infgår i det amerikanska S&P 500 indexet bedriver återköp av sina egna aktier, mer än dubbelt så många som för tjugo år sedan.

När det gäller utdelningar tror Goldman Sachs att dessa kommer att öka med sju (7) procent under 2016, lett av företag inom finanssektorn (plus tio procent) och teknikföretagen. Goldman Sachs tror vidare att M & A utgifterna kommer att öka med åtta (8) procent från dagens nivåer, en ökning men med en svagare tillväxttakt än tidigare. Den amerikanska investmentbanken tror att M & A utgifterna sedan minskar under det andra halvåret 2016.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version