Nyheter

Goldman Sachs lanserar white label lösning för börshandlade fonder

Publicerad

den

Goldman Sachs börjar med att hjälpa kapitalförvaltare att lansera ETFer genom en white label lösning för börshandlade fonder.

Lisa Mantil, en partner på banken som leder Goldman Sachs ETF Accelerator, sa att deras kunder vill erbjuda börshandlade fonder men har frågor om hur man gör det. Genom sin nya plattform har Goldman Sachs under de senaste månaderna ge råd till kunder om detaljerna kring att sätta upp och hantera den allt mer populära typen av fond.

”Vi är en tjänsteleverantör till våra kunder” sa hon. ”Det är deras ETF, deras strategi. Vi går in och tillhandahåller infrastrukturen för att få deras ETF att marknadsföra snabbare och billigare.”

Kommer att erbjuda samma tjänst i Europa

Goldman Sachs kommer att erbjuda sin white label plattform till europeiska institutionella kunder som en del av sin nya ETF Accelerator-tjänst. De första ETF:erna förväntas komma till plattformen 2023. Dessutom kommer plattformen inte att ställa in parametrarna för kunders ETF:er för deras räkning utan kommer att ha fokus på aktiva förvaltare, rapporterade Wall Street Journal.

Goldman Sachs inträde kommer att markera det första institutionella företaget som går in i europeisk ETF-white label och bidrar till en redan snabb expansion av sektorn i år.

HANetf erbjöd tidigare den enda white-label-tjänsten för potentiella ETF-emittenter, men Leverage Shares, Iconic Funds, Waystone och Axxion har alla kommit in i utrymmet under fyramånadersperioden till oktober.

Förra veckan sa det amerikanska företaget Tidal Financial Group också att det ”inte utesluter white label i Europa”.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version