Nyheter

GOLD ETC en börshandlad råvara utgiven av Boerse Stuttgart

Publicerad

den

EUWAX Gold (GOLD ETC) är en börshandlad råvara (ETC) utgiven av Boerse Stuttgart Securities GmbH i form av en obegränsad innehavarobligation som är 100 procent uppbackad av guld och ger innehavaren rätt till fysisk leverans av guldet.

EUWAX Gold är noterat på Stuttgart-börsen under WKN EWG0LD (ISIN DE000EWG0LD1) och kan, liksom andra värdepapper, även köpas och säljas via depåbanken på handelsdagar från 8:00 till 22:00. Som en källa till likviditet säkerställer EUWAX AG snäva köp- och säljpriser och snabb orderutförande.

För köp och försäljning av EUWAX Gold uppstår endast de vanliga börstransaktionskostnaderna, som debiteras investeraren av dennes depåbank. Han behöver dessutom inte stå för några andra årliga kostnader såsom förvaltnings- eller depåavgifter.

Leverans inom Tyskland är också kostnadsfri. Om denna leverans inte sker på grund av händelser som investeraren är ansvarig för kommer nästa leveransprocess att vara avgiftsbelagd.

Transparent

Priset på EUWAX Gold baseras på priset på en guldtacka. Detta baseras i sin tur bland annat på världsmarknadspriset på guld med hänsyn tagen till aktuella växelkurser. På världsmarknaden noteras guld vanligtvis i amerikanska dollar per troy ounce, med ett troy ounce motsvarande 31,1035 gram guld. Priset på EUWAX Gold beräknas kontinuerligt i euro varje handelsdag och kan alltid ses på www.boerse-stuttgart.de.

100 procent guld

EUWAX Gold backas upp till 100 procent av guld. EUWAX Gold-innehavaren har rätt till fysisk leverans av guldet. Leverans inom Tyskland är gratis.

Handla GOLD ETC

EUWAX Gold (GOLD ETC) är en europeisk börshandlad råvara. Denna börshandlade produkt handlas på Stuttgart Stock Exchange.

Stuttgart Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURGOLD
gettexEURGOLD

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version