Nyheter

GNOM ETF investerar i globala bioteknikaktier

Publicerad

den

Global X Genomics & Biotechnology ETF (Nasdaq: GNOM ETF) spårar ett index över globala bioteknikaktier, utvalda och viktade efter marknadsvärde. Global X Genomics & Biotechnology ETF (GNOM) försöker investera i företag som potentiellt kan dra nytta av ytterligare framsteg inom området genomforskning, såsom företag som är involverade i genredigering, genomisk sekvensering, genetisk medicin/terapi, beräkningsgenomik och bioteknik.

GNOM Factset Analytics Insight

GNOM är Global X:s syn på bioteknik, med mer tonvikt på genomik specifikt. Fonden presenterar sin beskrivning av denna sektor genom att inkludera företag som får mer än 50% av sina intäkter från följande fem affärsaktiviteter:

(i) genredigering

(ii) genomisk sekvensering

(iii) utveckling och testning av genetisk medicin / terapier,

(iv) beräkningsgenomik och genetisk diagnostik och / eller

(v) bioteknik.

Fonden använder en egenutvecklad algoritm för bearbetning av naturligt språk för att identifiera och rangordna kvalificerade företag baserat på offentliga dokument, såsom arkivering och avslöjande. Innehav kan sträcka sig över marknadsspektrumet och komma från hela världen, inklusive några tillväxtmarknader. Dess marknadsviktade index rekonstrueras och balanseras halvårsvis.

GNOM äger aktier i 40 olika företag, och har en förvaltningskostnad, TER, på 0,50 procent. GNOM är en utdelande ETF som varje halvår vidaredistribuerar erhållen utdelning.

Varför GNOM?

  • GNOM ger investerare tillgång till hög tillväxtpotential genom företag som är positionerade för att dra nytta av ytterligare framsteg inom genomforskning.
  • GNOM ger tillgång till framväxande områden inom hälsovårdssektorn vid korsningen av vetenskap och teknik.
  • I en enda affär ger GNOM tillgång till dussintals företag med exponering för genomics-temat.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda före avgifter och kostnader för Solactive Genomics Index (”underliggande index”). Fonden investerar minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är utformat för att ge exponering för börsnoterade företag som är positionerade för att dra nytta av ytterligare framsteg inom området genomforskning och bioteknik, samt tillämpningar av dessa (tillsammans ”Genomics & Biotechnology Companies”), enligt definition av Solactive AG, leverantören av det underliggande indexet. Fonden är icke-diversifierad.

Handla GNOM ETF

Global X Genomics & Biotechnology ETF (Nasdaq: GNOM ETF) är en amerikansk börshandlad fond. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt (%)TickerNamn
4.83SRPTSAREPTA THERAPEUTICS INC
4.35AAGILENT TECHNOLOGIES INC
4.35BPMCBLUEPRINT MEDICINES CORP
4.33ARWRARROWHEAD PHARMA
4.33BMRNBIOMARIN PHARMAC
4.33RAREULTRAGENYX PHARM
4.32QGENQIAGEN N.V.
4.27ALNYALNYLAM PHARMACE
3.931548 HKGENSCRIPT BIOTECH CORP
3.81CDNACAREDX INC

Innehaven kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version