Nyheter

GMF ETF en satsning på tillväxtmarknader i Asien-Stillahavsområdet

Publicerad

den

SPDR S&P Emerging Asia Pacific ETF (GMF ETF) följer ett börsvärdevägt index över företag på tillväxtmarknader i Asien-Stillahavsområdet. SPDR S&P Emerging Asia Pacific ETF (GMF ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,49 procent.

GMF Factset Analytics Insight

GMF fångar de framväxande asiatiska marknaderna väl och erbjuder en bred, marknadsliknande portfölj som i stort sett överensstämmer med vårt riktmärke när det gäller cap- och sektorviktning. Teknik och finans leder vägen här och utgör ungefär hälften av GMF-innehaven, ungefär som de gör på de underliggande marknaderna.

Det är viktigt att notera att GMF inte inkluderar Sydkorea i sitt index, som många liknande fonder gör, så i dess ställe hittar du en betydande geografisk lutning mot Kina och, i mindre utsträckning, Taiwan. GMF är segmentsledare när det gäller likviditet, mindre investerare kan förvänta sig relativt snäva och konsekventa spreadar, med stöd av solida dagliga volymer. Större investerare bör också förvänta sig ett anständigt utförande att döma av tillräcklig underliggande volym och blygsamma skapelseavgifter. GMF tar ut en konkurrenskraftig avgift, och verkliga innehavskostnader kommer sannolikt att vara mycket lägre tack vare stram spårning och solid fondförvaltning.

Nyckelfunktioner

SPDR® S&P® Emerging Asia Pacific ETF strävar efter att ge investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar den totala avkastningen för S&P® Emerging Asia Pacific BMI Index (”Indexet”)

Strävar efter att ge bred exponering mot tillväxtmarknadsländer i Asien och Stillahavsområdet, vilket erbjuder potential för investerare att ta strategiska eller taktiska positioner i regionen

Kan potentiellt minska landsspecifik risk

Handla GMF ETF

SPDR S&P Emerging Asia Pacific ETF (GMF ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i GMF ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med SPDR S&P Emerging Asia Pacific ETF (GMF ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

NamnVikt %
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. Sponsored ADR6.44%
Tencent Holdings Ltd.5.85%
Alibaba Group Holding Ltd. Sponsored ADR3.88%
Meituan Class B2.25%
Reliance Industries Limited Sponsored GDR 144A1.69%
Infosys Limited Sponsored ADR1.44%
JD.com Inc. Sponsored ADR Class A1.36%
Housing Development Finance Corporation Limited1.28%
China Construction Bank Corporation Class H1.07%
MediaTek Inc1.05%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version