Nyheter

Global X väljer Ultumus som leverantör av PCF-lösningar för europeiska ETF:er

Publicerad

den

Global X väljer Ultumus som leverantör av PCF-lösningar för europeiska ETF:er. Ultumus kommer att fungera som portföljkompositionsfillösningsleverantör (PCF) för sitt europeiska ETF-sortiment. Ultumus ansvarar för att skapa och distribuera PCF för Global Xs ETF-svit som ursprungligen lanserades i december förra året.

ETF-emittenten gick in på den europeiska marknaden med lanseringen av två tematiska strategier. Global X Video Games & Esports UCITS ETF (HERU) och Global X Telemedicine & Digital Health UCITS ETF (EDOC).

PCF-beräkning är en avgörande del av ETF-ekosystemet. Detta eftersom det gör det möjligt för marknadsgaranter att prissätta ETF:er och tillhandahålla investerare likviditet. Bernie Thurston, VD för Ultumus, kommenterade nyheterna. ”Att hjälpa Global X när de startar sin europeiska ETF-verksamhet visar Ultumus växande stöd för utvecklingen av det globala ETF-ekosystemet.

”Dessutom framhäver det vår skicklighet att stödja både syntetiska och fysiska ETF-strukturer, samtidigt som det hjälper till att göra dem transparenta och effektiva i handeln.”

Att Global X väljer Ultumus är ingen tillfällighet. Ett antal ETF-emittenter valde Ultumus som deras PCF-lösningsleverantör förra året inklusive HSBC och 21Shares.

Populära

Exit mobile version