Nyheter

Global X utökar säljteamet i Europa med dubbla rekryteringar

Publicerad

den

Global X har utökat sitt europeiska ETF-säljteam med två rekryteringar som täcker fransktalande marknader och Norden.

Tristan Grossetete har utsetts till regionchef för fransktalande länder i Europa medan Kilian Richter kommer att ta på sig samma roll för Norden.

Grossetete kommer att ansvara för att utöka företagets fonddistribution över flera länder. Innan han anställdes av Global X tillbringade han över fem år på det aktiva fondhuset Liontrust Asset Management, senast som försäljningschef för de fransktalande regionerna. Han arbetade även som kundrelationsansvarig på abrdn.

Samtidigt kommer Richter att ansvara för att växa Global Xs kundbas i Norden. Han ansluter från MarketAxess. Dessförinnan tillbringade han nästan två år på HANetf, där han sålde ETFer till nordiska och schweiziska kunder. Han hade också roller på STX Group och WisdomTree.

Rob Oliver, chef för affärsutveckling på Global X, kommenterar: ”Global X är glada över att ha anställt Grossetete som Regional Director för fransktalande regioner i Europa.

”Vi är också glada över att meddela utnämningen av Richter. Han kommer nu att ansvara för att öka Global Xs fotavtryck av UCITS-fonder i Norden, vilket bekräftar företagets långsiktiga engagemang för regionen.”

Global X har utökat sitt ETF-sortiment avsevärt under loppet av 2022, den senaste var Global X Disruptive Materials UCITS ETF (DMAT) som lanserades i september. Företaget har nu över 30 ETFer på kontinenten.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version