Nyheter

Global X tar sin första covered call strategi till Europa med lanseringen av QYLD

Publicerad

den

Global X ETFs, den New York-baserade leverantören av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av Global X Nasdaq 100 Covered Call UCITS ETF (QYLD) på Borsia Italiana, London Stock Exchange och Deutsche Börse Xetra. Lanseringen av QYLD representerar Global Xs första syntetiska produkt, som kommer att replikera det underliggande indexet via en totalavkastningsswap. Fonden är företagets senaste tillskott till sin familj av inkomstprodukter, som hjälper investerare att öka eller diversifiera sin portföljs avkastningspotential.

I en miljö med stigande kurser kan optionbaserade strategier som täckta samtal ge investerare inkomster genom högre optionspremier på grund av högre nivåer av implicit volatilitet som prissätts på marknaden. Genom att skriva köpoptioner på en korg med aktier samtidigt som de fortfarande har de underliggande tillgångarna, begränsar covered call strategier uppåtdeltagande men kan generera stabila intäkter under turbulenta perioder. Dessa strategier, såsom QYLD, kan också diversifiera en investerares inkomstkällor bort från aktier och obligationer, som historiskt kämpar i miljöer med stigande kurser.

”Mellan centralbanker som höjer räntorna, geopolitisk instabilitet och volatila marknadsförhållanden, kan täckningsstrategier erbjuda investerare en kritisk buffert via förhöjda premier”, säger Rob Oliver, chef för affärsutveckling för Global X ETFs i Europa. ”Jag är stolt över att meddela att Global X ger QYLD till investerare som en del av vår växande familj av inkomstbaserade lösningar som ser bortom traditionella ränteintäkter.”

Med en kostnadskvot på 0,45 % förlitar sig QYLD på en total avkastningsswap för att replikera en ”covered-call”-strategi med målet att minska spårningsfel och minimera de totala kostnaderna.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version