Nyheter

Global X listar sina ETFer på Xetra

Publicerad

den

I dag meddelade Global X att bolaget listar sina första ETFer på Xetra. Det är samma ETFer som sedan tidigare listats på London Stock Exchange. Det är Global X Telemedicine & Digital Health UCITS ETF (ticker: EDOC) och Global X Video Games & Esports UCITS ETF (ticker: HERU) som är först ut. Vi hade gärna sett BOTZ listas också, men har förstått att det kommer att ske.

Global X-ETF:er, under ledning av Luis Berruga sedan 2018, är kända över hela världen för sina tematiska tillväxtstrategier. Företagets mål är att erbjuda europeiska investerare enkel och effektiv tillgång till teknik och störande trender med sina ETF:er.

Den 1 december startade Global X ETF:er sin expansion till Europa med öppnandet av ett kontor i London. Därifrån hanteras den europeiska verksamheten av ett seniorteam som leds av Rob Oliver, chef för affärsutveckling och Morgane Delledonne, analysdirektör. Målet att driva leverantörens tillväxt och expansion till Europa genom införandet av ytterligare innovativa investeringsprodukter under de kommande månaderna.

Nu i Tyskland

Starten av Global X ETF i Tyskland markerar klimax för en tillväxtfas under flera år. Under den senaste 12 månaderna har Global X ETF har ökat sina förvaltade tillgångar med över 90 procent. År 2018 förvärvades Global X-ETF av Mirae Asset, ett ledande globalt finansiellt tjänsteföretag med en stor global ETF-plattform som täcker USA, Australien, Brasilien, Kanada, Colombia, Europa, Hongkong. Vidare finns verksamhet i Indien, Vietnam, Japan och Korea. År 2019 började Global X-ETF:er samarbeta med den japanska finansiella gruppen Daiwa Securities Group för att starta verksamhet i Japan.

”Listningen av våra ETFer på Xetra är det logiska nästa steg som Global X ETF:er måste ta efter ankomsten till Europa. Våra strategier har mottagits mycket väl över hela världen och vi tror att expansionen till Europa bekräftar vårt tillväxtfokus i en tid då europeiska och särskilt tyska investerare letar efter innovativa avkastningsmöjligheter, säger Luis Berruga, VD för Global X ETF.

”Tyskland är en särskilt attraktiv marknad för oss. Denna marknad svarar för mer än 25 procent av alla ETF-tillgångar i Europa. Det är också en av de snabbast växande marknaderna för ETF. Bara i oktober 2020 översteg nettoinflödet 3 miljarder dollar. Lanseringen av vår irländska UCITS-plattform är avsedd att göra det mycket lättare för våra kunder att få tillgång till våra strategier. I både Tyskland och Europa, där efterfrågan på tematiska ETF:er från Global X är särskilt hög. Tillgångarna har ökat med mer än 20 procent i år, ” säger Berruga.

Populära

Exit mobile version