Nyheter

Global X ETFs lanserar Blockchain UCITS ETF i Europa

Publicerad

den

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETFs), tillkännagav idag lanseringen av Global X Blockchain ETF (BLCH ETF) på London Stock Exchange och Deutsche Börse Xetra. Fonden kommer att vara Global Xs första Blockchain UCITS ETF som lanseras i Europa, vilket lägger till företagets växande UCITS-produktsortiment.

Digitaliseringen påskyndar omvandlingen av många branscher, med uppkomsten av blockchain och digitala tillgångar som potentiellt kan häva traditionell finans. Kryptovalutor värderas nu i biljoner dollar i marknadsvärde och vissa institutionella investerare värms upp till tillgångsklassen, som de känner igen som en portföljdiversifierare.

Bland de största kryptovalutorna har Bitcoin nu ett börsvärde på över 790 miljarder dollar, och Ethereum värderas över 370 miljarder dollar. Men det som började med Bitcoin som den första stora tillämpningen av blockkedjeteknologi utvecklas nu till att inkludera värdefulla användningsfall som sträcker sig över flera segment av ekonomin, inklusive smarta juridiska kontrakt, spårning och övervakning av försörjningskedjor och tillgång till och dela sjukvårdsjournaler.

”Blockchain-teknologins transparenta, verifierade transaktioner och oföränderliga journalföring erbjuder betydande löften, och det finns en växande industri av företag som bidrar till dess utveckling”, säger Morgane Delledonne, analyschef i Europa. ”Med hjälp av Global Xs expertis och kunskap om det snabbt utvecklande blockkedjelandskapet kommer BKCH att tillåta europeiska investerare att få exponering mot tillgångsklassen inom en rad olika sektorer och branscher.”

Med en förvaltningsavgift på 0,50 % ger BKCH investerare tillgång till ett brett spektrum av företag som är positionerade för att dra nytta av ökad användning av blockchain. Detta inkluderar utvinning av digitala tillgångar, blockchain och digitala tillgångstransaktioner, blockchain-applikationer, digital hårdvara och tillgångsintegration. Fonden följer Solactive Blockchain v2 Index och kommer att ansluta sig till Global Xs befintliga uppsättning av 18 UCITS ETFer på den europeiska marknaden.

Handla BLCH ETF

Global X Blockchain ETF (BLCH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDBKCH LN
London Stock ExchangeGBPBKCG LN
Deutsche Börse XetraEURBLCH GY

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version