Nyheter

GLIN ETF satsar på indiska tillväxtföretag

Publicerad

den

VanEck Vectors India Growth Leaders ETF (NYSEArca: GLIN ETF) är en amerikansk börshandlad fond som investerar i indiska tillväxtföretag. Detta görs genom att GLIN ETF investerar i ett kapitalviktat index av tillväxtföretag. Denna ETF kommer med en förvaltningskostnad på 0,94 procent. GLIN är en utdelande ETF som lämnar utdelning en gång per år.

GLIN ETF ger en unik exponering mot indiska aktier genom att fokusera på tillväxtföretag. Det berättigade universumet omfattar alla företag som är noterade och hemvist i Indien. Indexleverantören beräknar ett dagligt genomsnittligt viktat poäng för varje företag baserat på fyra grundläggande faktorer: tillväxt, värde, lönsamhet och kassaflöde som härrör från offentliga rapporter.

De 80 bästa företagen med grundläggande poäng väljs ut för indexet och vägs efter marknadsvärde. På samma sätt som de flesta ETF:är som erbjuder indisk aktieexponering investerar fonden via ett dotterbolag i Mauritius för skatteändamål.

Före den 1 maj 2020 hette fonden VanEck Vectors India Small-Cap Index ETF, använde tickern SCIF och spårade MVIS India Small-Cap Index.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att replikera så nära som möjligt, före avgifter och kostnader, pris- och avkastningsprestanda för MarketGrader India All-Cap Growth Leaders Index. Fonden investerar i stort sett alla sina tillgångar i dotterbolaget, ett helägt dotterbolag beläget i republiken Mauritius. Indexet består av aktierelaterade värdepapper som i allmänhet anses av indexleverantören uppvisa gynnsamma grundläggande egenskaper enligt indexleverantörens egen bedömningsmetod.

Handla GLIN ETF

VanEck Vectors India Growth Leaders ETF (NYSEArca: GLIN ETF) är en amerikansk börshandlad fond som investerar i indiska tillväxtföretag. Denna fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

AktieTicker% vikt
WIPRO LTDWPRO IN5.74
ASIAN PAINTS LTDAPNT IN5.42
DR REDDY’S LABORATORIES LTDDRRD IN5.17
INFOSYS LTDINFY US4.63
TATA CONSULTANCY SERVICES LTDTCS IN4.60
ULTRATECH CEMENT LTDUTCEM IN4.40
HCL TECHNOLOGIES LTDHCLT IN4.33
DIVI’S LABORATORIES LTDDIVI IN4.28
BAJAJ AUTO LTDBJAUT IN4.14
CIPLA LTD/INDIACIPLA IN3.91

De tio största innehaven står för 46,62 procent av kapitalet i denna börshandlade fond.

Innehaven kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version