Nyheter

GLDX ETF en guldfond med löpande avkastning

Publicerad

den

USCF Gold Strategy Plus Income Fund (GLDX ETF) förvaltas aktivt och syftar till att ge guldexponering samtidigt som man genererar intäkter genom att utfärda köpoptioner mot sitt guldinnehav och ränteintäkter. USCF Gold Strategy Plus Income Fund (GLDX ETF) som noteras på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,45 procent.

GLDX Factset Analytics Insight

GLDX syftar till att lägga till intäkter till guldexponeringen genom att behålla en betydande position i fysiska guld– och guldterminer. Fonden får denna exponering i första hand direkt eller indirekt via COMEX-guldwarranter och guldterminer, vilket görs genom dess helägda Cayman-dotterbolag.

Guldwarranter är förhandlingsbara lagerkvitton som bevisar ägande av guldtackor som lagras i licensierade depåer, och guldterminer är helt marginaliserade och säkrade. Fonden begränsar sina investeringar i dotterbolaget till 25 % av dess tillgångar och avser att begränsa sina investeringar i guldwarranter till 20 % av värdet på dotterbolaget. Guldterminer och warranter utvärderas för förväntad avkastning och all-in-kostnader för att bestämma den önskade balansen mellan dem. Fonden kan också använda kontantavräknade optioner, terminer, optioner på terminskontrakt och andra optioner för att få önskad exponering.

Investeringsmål

Fonden eftersträvar investeringsresultat som i allmänhet överensstämmer med utvecklingen av guldpriset på lång sikt, samtidigt som den genererar intäkter genom att utfärda köpoptioner på sitt guldinnehav och genom ränteintäkter från säkerheter.

Investeringsstrategi

Fonden strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att upprätthålla en betydande ekonomisk exponering mot utvecklingen av guldmarknaderna (fysiska guld- och guldterminsmarknader) genom att investera i:

i) överlåtbara lagerkvitton, så kallade warranter (guldwarranter), som bevisar ägande av specifikt guldtackor lagrade i licensierade depåer i och runt New York City, och

ii) guldterminskontrakt med full marginal och säkerhet. För att erhålla den önskade ekonomiska exponeringen kan fonden också handla med andra guldrelaterade derivatinstrument såsom kontantavräknade optioner, terminskontrakt, optioner på terminskontrakt och andra optioner (Guldintressen).

Fonden kan investera i guldinvesteringar (guldwarranter och guldintressen) direkt eller indirekt genom investeringar från dess helägda dotterbolag som är registrerat på Caymanöarna. Fonden får dock i första hand exponering mot guldmarknaderna genom de guldinvesteringar som görs av dotterbolaget. Dotterbolaget, som har samma investeringsmål som fonden, råds av rådgivaren och underordnas av SummerHaven Investment Management, LLC.

Fonden kommer endast att investera i COMEX-guldwarranter och guldterminer genom dotterbolaget. Andelen av fondens tillgångar som investeras i dotterbolaget kommer att begränsas till 25 %.

Fonden är inte en index-ETF och förvaltas aktivt. Fonden är ”icke-diversifierad”, som den termen definieras i 1940 års lag. Investerare bör vara medvetna om att fondens investeringsmål inte är att dess NAV per aktie ska vara lika med spotpriserna på guldet som ligger till grund för dess guldinvesteringar eller priserna på någon speciell grupp av terminskontrakt, och investerare bör inte förvänta sig förändringar i fondens resultat till spåra förändringar i sådana spotpriser.

Överväganden för att lägga till en Active Gold-strategi:

GLDX ger exponering mot guldpriset samtidigt som den genererar kvartalsvisa utdelningsintäkter, utan K-1.

GLDX förvaltas aktivt och integrerar vår forskning inom råvaror, ränte- och köpoptioner.

GLDX erbjuder diversifiering till traditionella portföljinnehav som aktier och obligationer samtidigt som det fungerar som en säkring under perioder av finansiell nöd och stigande inflation.

Handla GLDX ETF

USCF Gold Strategy Plus Income Fund (GLDX ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i GLDX ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med USCF Gold Strategy Plus Income Fund (GLDX ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i USCF Gold Strategy Plus Income Fund (GLDX ETF). Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version