Nyheter

GG9B ETC erbjuder access till guldmarknaden

Publicerad

den

Gold Bullion Securities (GG9B ETC) är utformat för att erbjuda värdepappersinnehavare en enkel och kostnadseffektiv sätt att komma åt guldmarknaden genom att ge en avkastning motsvarande rörelserna i guldpris minus den tillämpliga förvaltningsavgiften.

Gold Bullion Securities backas upp av fysiskt allokerat guld som innehas av HSBC Bank plc ( custodian). Endast metall som överensstämmer med London Bullion Market Association (LBMA) regler för Good Delivery kan accepteras av denna custodian. Varje fysisk guldtacka är segregerade, individuellt identifierade och tilldelade.

Om prissättning

Varje enskild Gold Bullion Security har en effektiv rätt till guld, och det rätten ändras dagligen för att återspegla periodisering av förvaltningsavgiften.

Auktoriserade deltagare skapar och löser in Gold Bullion Securities genom att leverera eller få guld som överensstämmer med LBMA Good Delivery -standarder.

Gold Bullion Securities handlas på börsen till ett pris som är baserat på platsen guldpriset multiplicerat med tillämplig metallrätt.

Potentiella risker

En investering i denna produkt innebär en viss risk. Alla beslut att investera borde baseras på informationen i det relevanta prospektet. Blivande investerare bör få oberoende redovisning, skatt och juridisk rådgivning och bör rådfråga sina professionella rådgivare för att säkerställa att denna produkt är lämplig som en investeringar till sina egna förhållanden.

Denna produkt är inte en UCITS -produkt.

Värdepapper i denna produkt är uppbyggda som skuldebrev och inte som aktier (eget kapital).

Handla GG9B ETC

Gold Bullion Securities (GG9B ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBPGBSSGB00B00FHZ82
LSEUSDGBSGB00B00FHZ82
Borsa ItalianaEURGBSGB00B00FHZ82
EuronextEURGBSGB00B00FHZ82
XetraEURGG9BDE000A0LP781

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version