Nyheter

Geopolitiska motiv kan inte ignoreras i dramatiska marknadsförändringar

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey besöker Proactive London-studion för att prata med Thomas Warner om effekten på världens marknader av en nyligen ökad geopolitisk spänning, dramatiska marknadsförändringar och fortsatt osäkerhet om framtiden för kampen mot inflationen.

Bailey lyfter fram den märkbara uppgången i oljepriset som svar på de senaste geopolitiska händelserna. Han nämner också det växande intresset för guld, som ofta fungerar som en fristad under turbulenta tider, och talar om en stark utveckling av företagets Future of Defence UCITS ETF (ASWC).

Bailey betonar att när den geopolitiska instabiliteten intensifieras ökar regeringarna försvarsutgifterna och fokuserar på cybersäkerhet för att skydda mot nya hot.

Intervjun berörde också återkomsten av bipolaritet i global politik, där USA och Europa försöker minska sitt beroende av Kina för nyckelkomponenter i ren energiteknik.

Bailey diskuterade vikten av inhemsk tillverkning och produktion av kritiska material för att uppnå dekarboniseringsmål och minska geopolitiska sårbarheter.

Sammantaget belyste samtalet det komplexa samspelet mellan geopolitik, försvar, ren energi och kritiska material, vilket ger investerare insikter om potentiella ETF-möjligheter i ett snabbt föränderligt landskap.

Handla ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version