Nyheter

GENY ETF satsar på Millennials

Publicerad

den

Lyxor MSCI Millennials ESG Filtered (DR) UCITS ETF – Acc (GENY ETF) investerar i ESG aktier från hela världen. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). MSCI ACWI IMI Millennials ESG Filtered tillåter en bred investering med låga avgifter i ca. 188 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). Lyxor MSCI Millennials ESG Filtered (DR) UCITS ETFAcc är en liten ETF med 65 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. GENY ETF är äldre än 1 år och har sitt hemvist i Luxemburg.

Lyxor MSCI Millennials ESG Filtered (DR) UCITS ETFAcc är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra MSCI ACWI IMI Millennials ESG Filtered Net Total Return Index. Indexet syftar till att representera prestanda för företag som förväntas få betydande intäkter från områden som sociala medier och underhållning, hälsa och fitness, kläder och kläder, mat och restauranger, resor och fritid, bostäder och hemvaror och finansiella tjänster.

Indexmetoden använder en uppsättning nyckelord för temarelaterade produkter, tjänster och koncept som är byggda med hjälp av naturligt språkbehandling och dataanalystekniker. Dessa nyckelord hjälper till att identifiera relevanta företag baserat på andelen intäkter som kan kopplas till Millennials-temat. Årligen granskas uttrycket för indexnivån på hög nivå och tillhörande underteman med råd från en tematisk branschexpert som behålls av MSCI.

Indexet filtreras baserat på MSCI ESG-betyg, kontroversresultat och vissa affärsaktiviteter, med slutliga aktievikter baserade på en kombinerad poäng på tre grundläggande mätvärden: 1-årig försäljningstillväxt, Avkastning på investerat kapital och % försäljning som läggs på FoU och Capex .

Handla GENY ETF

Lyxor MSCI Millennials ESG Filtered (DR) UCITS ETFAcc (GENY ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURMILL
Euronext ParisEURMILL
London Stock ExchangeGBPMILL
London Stock ExchangeUSDGENY
SIX Swiss ExchangeCHFMILL
XETRAEURGENY

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar innehavet i ETF:ens innehav i jämförelseindexet.

NamnValutaVikt %SektorLand
NVIDIA CORPUSD1.83%InformationsteknologiUSA
LIGHTSPEED POS INC-SUB VOTECAD1.62%InformationsteknologiKanada
ROCK TENN COMPANY -CL AUSD1.45%FinansUSA
ADOBE INCUSD1.31%InformationsteknologiUSA
SERVICENOW INCUSD1.24%InformationsteknologiUSA
MERCADOLIBRE INCUSD1.19%SällanköpsvarorArgentina
CROCS INCUSD1.19%SällanköpsvarorUSA
REVOLVE GROUP INCUSD1.17%SällanköpsvarorUSA
QUALYS INCUSD1.17%InformationsteknologiUSA
ADYENEUR1.17%InformationsteknologiHolland

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version