Nyheter

GBLD ETF investerar i företag som arbetar med grönt byggande

Publicerad

den

Invesco Exchange -Traded Fund Trust II – Invesco MSCI Green Building ETF (GBLD ETF) investerar i ett marknadsvärdevägt index över globala företag med fokus på hållbarheten i världens gröna byggnadsekosystem. Invesco Exchange -Traded Fund Trust II – Invesco MSCI Green Building ETF (GBLD ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,39 procent. Fonden startade den 22 april 2021.

GBLD Factset Analytics Insight

GBLD erbjuder renodlad exponering för den globala gröna byggnadsindustrin genom att investera i företag av alla storleksstorlekar som är involverade i konstruktion, ombyggnad och eftermontering av gröncertifierade fastigheter. Fonden är den första i sitt slag som fokuserar specifikt på effektiviteten i hela värdekedjan för hållbart byggande som är en av de fem MSCI -miljöteman.

Potentiella företag måste få minst 50% av sina intäkter från grönbyggnadsverksamhet som kretsar kring att bevara naturresurser och skapa en säker och hälsosam miljö, och måste screenas utifrån sitt engagemang och bidrag till temat genom att använda ESG -betyg och poängdata . Beståndsdelar vägs sedan med marknadsvärde och kan vara kvar i fonden så länge intäkterna de får inte understiger 40%. Indexet granskas kvartalsvis

Invesco MSCI Green Building ETF (Fund) är baserat på MSCI Global Green Building Index (Index). Fonden kommer i allmänhet att investera 90% av sin totala nettotillgångar i värdepapper som utgör indexet. Indexet består av företag som exponerar för temat ”miljöpåverkan” för miljöpåverkan. Gröna byggföretag inkluderar design, konstruktion, ombyggnad, eftermontering eller förvärv av gröncertifierade fastigheter för att främja mekanismer för att öka kapaciteten för effektiva klimatförändringar och anpassning. Indexet beräknas med hjälp av nettoavkastningen, som innehar gällande skatter för utländska investerare. Fonden och index ombalanseras kvartalsvis.

Handla GBLD ETF

Invesco Exchange -Traded Fund Trust II – Invesco MSCI Green Building ETF (GBLD ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i GBLD ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Invesco Exchange -Traded Fund Trust II – Invesco MSCI Green Building ETF (GBLD ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnFöretagVikt, %
16 HKSun Hung Kai Properties Ltd6.93
BXPBoston Properties Inc6.46
URWUnibail-Rodamco-Westfield4.12
8951 JPNippon Building Fund Inc3.68
BKG LNBerkeley Group Holdings PLC3.14
8952 JPJapan Real Estate Investment Corp2.84
3281 JPGLP J-Reit2.79
CICT SPCapitaLand Integrated Commercial Trust2.72
GFC FPGecina SA2.70
3283 JPNippon Prologis REIT Inc2.69

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version