Nyheter

G2X ETF investerar i guldgruvor världen över

Publicerad

den

VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (G2X ETF) med ISIN nummer IE00BQQP9F84 är en europeisk börshandlad fond. Denna ETF handlas även under kortnamnen GDGX, GDXL, GDX och GDGB på flera olika börser.

VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF investerar i värdepapper emitterade av globala producenter av guld och silver med högt börsvärde och handelslikviditet. VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF ger direkt tillgång till ett brett urval av världens ledande guld- och silverbrytare. Denna typ av verksamheter har en historiskt låg nivå av korrelation med traditionella tillgångsslag.

Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Den totala kostnadsprocenten uppgår till 0,53% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF är en stor ETF med 608 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

NYSE Arca Gold Miners index spårar företag i den globala guld- och silverbrytningsindustrin som genererar minst 50% av sina intäkter från denna sektor

Handla G2X ETF

VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (G2X ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURG2X
BATS Chi-X EuropeGBPGDGX
BATS Chi-X EuropeUSDGDXL
Borsa ItalianaEURGDX
London Stock ExchangeGBPGDGB
London Stock ExchangeUSDGDX
SIX Swiss ExchangeCHFGDX
XETRAEURG2X

Största innehav

VärdepapperTicker% Vikt
NEWMONT CORPNEM US15.86
BARRICK GOLD CORPGOLD US11.55
FRANCO-NEVADA CORPFNV US7.71
WHEATON PRECIOUS METALS CORPWPM US5.82
NEWCREST MINING LTDNCM AU4.92
AGNICO EAGLE MINES LTDAEM US4.57
KIRKLAND LAKE GOLD LTDKL CN3.40
GOLD FIELDS LTDGFI US3.19
NORTHERN STAR RESOURCES LTDNST AU3.13
KINROSS GOLD CORPKGC US3.02

De tio största innehaven utgör 63,17 procent av denna fonds kapital.

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version