Nyheter

Fyra aktier med fokus på marijuana

Publicerad

den

Vissa människor kan tänka sig legalisering av marijuana som ett tillfälle för ett företag som Philip Morris att börja sälja marijuanacigaretter. Det är emellertid mycket närmare sanningen att säga att marijuana visar potential för medicinsk användning. Det betyder att företag som utvecklar medicinska applikationer med fokus på marijuana kan komma att bli vinnare på aktiemarknaden. Låt oss titta på fyra aktier med fokus på marijuana.

Trycket att komma in i marijuana har skapat hundratals startups. Oddsen är att många av dessa företag kommer att misslyckas. Vinnarna hittills är etablerade företag som lägger fokus på marijuana. Även vinnarna har sett sina aktiekurser falla i pris på senare tid.

Vi har tittat på fyra marijuanaaktier som har potential att göra betydande vinster. Dessa bestånd valdes utifrån deras utbud av marijuana-relaterade produkter. Dessa produkter används antingen redan eller så väntar de på godkännande från FDA.

AbbVie Inc. (ABBV)

Detta är ett läkemedelsföretag som ligger framför sina konkurrenter eftersom det redan har ett cannabisbaserat läkemedel på marknaden. FDA godkände Marinol, vilket hjälper till att lindra illamående eller kräkningar för kemoterapipatienter. Läkemedlet hjälper också AIDS-patienter som har förlorat sin lust att äta.

Det är viktigt att notera att Marinol inte är AbbVie flaggskeppsprodukt. Det är faktiskt inte ens företagets största säljare, men ABBV har rapporterat ökade intäkter de senaste fyra åren. Dessutom har rörelseresultatet ökat stadigt.

AbbVie drar fördel av försäljningen för en mängd läkemedel, inklusive Marinol. Detta är ett sätt att spela på marijuanatrenden utan att ådra sig 100 % exponering mot växten. Den största risken med att äga AbbVie är att företaget koncentrerar sig nästan uteslutande på USA. De flesta läkemedelsföretag marknadsför sig internationellt. Om hemmamarknaden faller kan ABBV se en minskning av värdet. För investerare kompenseras denna risk av utdelningen, vilket är nästan fyra procent.

Scott’s Miracle-Gro (SMG)

Ett intressant sätt att spela marijuanaboomen är Scotts Miracle-Gro. Bolaget är känt för sin gräsmatta och trädgårdsprodukter. Scotts Miracle-Gro utvecklar även produkter för cannabisodlare och även flera pesticider för användning på marijuanaväxter.

Aktien hade varit i ett sidledsmönster sedan december 2016 och föll sedan kraftigt från cirka 97 dollar till nästan 83 dollar per aktie. Det såg ut som en bas som kunde ligga till grund för en breakout, men i stället föll aktien.

Intäkterna sjönk dramatiskt för kvartalet som slutade 1 april 2017, men bolagets vinst ökade. Med tanke på volatiliteten i aktiepriset nyligen kan det dock vara värt att titta på den istället för att köpa för nu.

Corbus Pharmaceuticals (CRBP)

Detta företags aktiekurs har sett några dramatiska upp-och nedgångar under det senaste året. Deta beror främst på förhoppningar och fall för dess marijuanabaserade droger, som befinner sig i kliniska prövningar. Resunab, som är utformat för att behandla skleros, har haft lovande försök.

Aktien har tenderat att dyka strax innan försöksresultaten meddelas. Den brukar sedan rusa när resultaten är positiva. Nu testar Corbus Resunab som behandling för cystisk fibros. Pessimism/optimism mönstret fortsätter att spela ut eftersom detta läkemedel testas än en gång.

Bolaget har negativt rörelseresultat och intäkterna ligger nära noll. Corbus är ett företag som är beroende av framgången med ett enda läkemedel.

Insys Therapeurtics, Inc. (INSY)

Även om detta företag marknadsför många icke-cannabisläkemedel, är det på väg att utveckla en syntetisk cannabisdrog för att behandla barndomsepilepsi. Företaget arbetar med en sprutteknik för att leverera farmaceutiska cannabinoider.

INSY har haft stillastående täkter under de senaste tre åren, men rörelseresultatet visade en kraftig minskning i slutet av 2016, då företaget spenderade mer på forskning. Bruttoresultatet är högre än för tre år sedan. Aktien har fallit från 15 USD per aktie, men se till att den hittar stöd på 10 USD per aktie.

Det har varit mer volatilitet än en försiktig investerare brukar vilja se, men med tanke på att detta är ett bioteknikföretag är den acceptabel.

Slutsats

När investerarna nyktrar upp ur sin marijuanamani, kommer verkligheten att handla om läkemedel och andra produkter. Som någon annan källa till droger har cannabis positiva utsikter och vissa misslyckanden. Fallet i aktiekursen för vissa marijuanaaktier tyder på att företagen snart måste leverera på löftet om medicinsk cannabis.

Det är bäst att inte investera baserat på entusiasm över marijuana, och hålla ett jämnt steg om faktiska resultat från läkemedelsförsök. Bekämpningsmedelsvinkeln är intressant, men en sådan produkt skulle ha begränsad försäljning tills marijuana legaliseras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version