Nyheter

FXF ETF är en satsning på valutaparet CHF/USD

Publicerad

den

Invesco CurrencyShares Swiss Franc Trust (NYSEArca: FXF ETF) spårar förändringarna i schweiziska francens värde i förhållande till US-dollarn.

FXF är det första ETF-alternativet för dem som är intresserade av att få tillgång till schweiziska franc. FXF innehar schweiziska franc direkt på ett inlåningskonto, vilket gör att fonden kan följa spotkursen för CHF/USD noggrant.

Det är ändå värt att notera att:

1) det inte finns någon insättningsförsäkring på dess innehav, så det bär kreditrisk för dess förvaringsinstitut, JPMorgan och

2) utdelningar och aktieförsäljning beskattas alltid med normal inkomstnivå, oavsett innehavsperiod.

Eftersom fonden helt enkelt innehar valuta bör institutionella investerare förvänta sig ett enkelt blockkörning.

Invesco CurrencyShares® Swiss Franc Trust (”trust”) är utformat för att spåra schweiziska francens pris och handlas under tickersymbolen FXF. Schweiziska franc är Schweiz och Liechtensteins nationella valuta och valutan för konton för Schweiziska nationalbanken, Schweiz centralbank. Fonden balanseras om kvartalsvis

Investeringen syftar till att spåra schweiziska francens pris, netto efter förtroendekostnader. Fonden strävar efter att återspegla den schweiziska francens pris. Sponsorn anser att aktierna för många investerare utgör en kostnadseffektiv investering i förhållande till traditionella sätt att investera på valutamarknaden.

Handla FXF ETF

Invesco CurrencyShares Swiss Franc Trust (NYSEArca: FXF ETF) är en amerikansk börshandlad fond. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version