Nyheter

FXC ETF är ett spel på den kanadensiska dollarn

Publicerad

den

Invesco CurrencyShares Canadian Dollar Trust (FXC ETF) spårar värdeförändringarna på den kanadensiska dollarn i förhållande till den amerikanska dollarn. Invesco CurrencyShares Canadian Dollar Trust (FXC ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,40 procent.

FXC Factset Analytics Insight

FXC ger direkt exponering mot den kanadensiska valutan genom att hålla fysiska kanadensiska dollar på ett JPMorgan inlåningskonto. Denna enkla struktur gör det möjligt för fonden att noggrant följa avistakursen för CAD/USD.

FXC är lämplig för investerare som är intresserade av att komma åt den kanadensiska dollarn utan krångel med ett separat valutakonto. Ändå bör investerare notera att:

1) det inte finns någon insättningsförsäkring på dess innehav, så det medför kreditrisk för dess depå, JPMorgan, och

2) utdelningar och aktieförsäljningar alltid beskattas med ordinarie inkomst, oavsett innehavsperiod.

Produktinformation

Invesco CurrencyShares® Canadian Dollar Trust (”trusten”) är utformad för att spåra priset på den kanadensiska dollarn och handlas under tickersymbolen FXC. Den kanadensiska dollarn är den nationella valutan i Kanada och valutan för kontona hos Bank of Canada, den kanadensiska centralbanken. Fonden balanseras om kvartalsvis.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra priset på den kanadensiska dollarn, exklusive förtroendekostnader. Fonden strävar efter att spegla priset på den kanadensiska dollarn. Sponsorn anser att för många investerare representerar aktierna en kostnadseffektiv investering i förhållande till traditionella sätt att investera på valutamarknaden.

Handla FXC ETF

Invesco CurrencyShares Canadian Dollar Trust (FXC ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i FXC ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Invesco CurrencyShares Canadian Dollar Trust (FXC ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version