Nyheter

Future of Defence ETF-index belyser försvarsteknologins utveckling

Publicerad

den

VD för EQM Indexes Jane Edmondson ansluter sig till Natalie Stoberman från Proactive Newsroom för att diskutera det kommande indexet för den nya HANetf Future Defence ETF (NATO), fokuserad på försvarsteknologins utveckling och cyberförsvar.

Edmondson säger att indexet innehåller element som återspeglar den föränderliga karaktären av modern krigföring, inklusive förstärkt verklighet, artificiell intelligens, drönare, obemannade fordon och cybersäkerhet. Edmondson tillägger att tidpunkten för ETF-lanseringen sammanfaller med en ökad beslutsamhet bland Nato-länderna att öka sina utgifter för försvar, troligtvis drivna av globala konflikter som konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

HANetf Future Defence ETF (NATO) kommer initialt att handlas på London Stock Exchange den 4 juli 2023, men det är sannolikt att denna börshandlade fond kommer att börja handlas även på tyska Xetra inom kort. Det betyder att det kommer att gå att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version