Nyheter

Funderar du på MLP? Utforska MLPA och MLPX

Publicerad

den

När den globala ekonomin öppnar igen, har ökat resande och industriell aktivitet drivit efterfrågan på energi högre. Denna dynamik skulle kunna skapa gynnsamma förutsättningar för Master Limited Partnerships (MLPs) och andra energiinfrastrukturföretag. Särskilt MLP:er kan vara attraktiva eftersom de inte är föremål för bolagsskatt, vilket gör att de kan erbjuda högre inkomstpotential.

Global X tillhandahåller två ETFer som är inriktade på midstream MLP-utrymmet:

Global X MLP ETF (MLPA)

➔ Investerar i några av de största, mest likvida midstream-MLP:erna för de investerare som söker ”pure play”-exponering

➔ Erbjuds till ett kostnadsförhållande på 0,46 %, vilket är mer än 15 % lägre än konkurrentens genomsnitt1

Global X MLP & Energy Infrastructure ETF (MLPX)

➔ Erbjuder exponering för hela energiinfrastrukturlandskapet, inklusive midstream-MLP:er, allmänna partner till MLP:er och mer

➔ Strukturerat som ett reglerat investeringsbolag (RIC), som erbjuder skatteeffektivitet jämfört med traditionella MLP-fonder, utan skatter på grundskolenivå eller fondnivå

➔ 0,45 % kostnadskvot

Fonderna investerar i energibranschen, vilket innebär betydande risker och volatilitet. MLPA och MLPX är icke-diversifierade vilket innebär en ökad risk för investerare. Fonderna investerar i små och medelstora företag, som utgör större risker än stora företag. Det finns ingen garanti att utdelningar kommer att göras och utdelningar kan minskas eller elimineras när som helst. De potentiella skattefördelarna med att investera i MLPs beror på att de behandlas som partnerskap för federala skatteändamål.

MLPA beskattas som ett vanligt företag för federala inkomstskatteändamål, vilket skiljer sig från de flesta investeringsbolag. Mängden skatter som för närvarande betalas av MLPA kommer att variera beroende på mängden inkomst och vinster som härrör från MLP-intressen och sådana skatter kommer att minska en investerares avkastning från en investering i fonderna. MLPA kommer att periodisera uppskjuten inkomstskatt för eventuell framtida skatteskuld som är kopplad till vissa MLP-intressen. Vid försäljning av ett MLP-värdepapper kan MLPA bli ansvarig för tidigare uppskjutna skatter som kan öka kostnaderna och sänka fondens NAV.

MLPA har en annan och mer komplex skattestruktur än traditionella ETFer och investerare bör noga överväga de betydande skattekonsekvenserna av en investering.

Handla MLPA

Global X MLP ETF (MLPA) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i MLPA ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X MLP ETF (MLPA) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Handla MLPX

Global X MLP & Energy Infrastructure ETF (MLPX) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i MLPX ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X MLP & Energy Infrastructure ETF (MLPX) i form av CFDer. Till CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version