Nyheter

FTXR ETF satsar på amerikanska transportföretag

Publicerad

den

First Trust Nasdaq Transportation ETF (FTXR ETF) spårar ett index som består av 30 amerikanska transportföretag. Innehavet väljs ut efter likviditet och viktas utifrån volatilitet, värde och tillväxtfaktorer. First Trust Nasdaq Transportation ETF (FTXR ETF), som noteras på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,60 procent.

FTXR Factset Analytics Insight

FTXR har en koncentrerad korg med likvida företag i det amerikanska transportsegmentet. Fonden väljer de 30 mest likvida transportlagren, inklusive företag som är involverade i leverans, sjöfart och sjötransporter, järnvägar, lastbilsföretag, flygplatser och flygbolag, broar och tunnlar, samt bilar och bildelar. De utvalda aktierna rankas och viktas sedan på tre olika faktorer:

1) stark tillväxt, som uppvisas av 3-, 6-, 9- och 12-månaders genomsnittlig prisavkastning,

2) attraktivt värde, utvärderat av kassaflödet till -pris, och

3) låg volatilitet, baserat på historiska prissvängningar.

Ingen enskild beståndsdel kan inneha mer än 8% av det totala innehavet. Indexet rekonstitueras årligen och balanseras om kvartalsvis.

First Trust Nasdaq Transportation ETF är en börshandlad fond. Fondens investeringsmål är att söka investeringsresultat som generellt motsvarar pris och avkastning, före fondens avgifter och kostnader, på ett index som kallas Nasdaq US Smart Transportation Index. Fonden försöker replikera innehav och viktning av Nasdaq US Smart Transportation Index för att generera resultatresultat 95% korrelerade med Nasdaq US Smart Transportation Index.

• Nasdaq US Smart Transportation Index är ett modifierat faktorvägt index skapat och administrerat av Nasdaq, Inc. (”Nasdaq”) som är utformat för att ge exponering för amerikanska företag inom transportindustrin.

• Nasdaq väljer de 30 mest likvida kvalificerade transportpapper från NASDAQ US Benchmark Index och rankar sedan dessa värdepapper baserat på tre faktorer:

o Volatilitet-efterföljande 12-månaders prisfluktuationer.

o Värde – kassaflöde till pris.

o Tillväxt-3-, 6-, 9- och 12-månaders genomsnittlig prisuppgång.

• Värdepappren viktas utifrån deras poäng på de tre faktorerna.

• Indexvägningsmetoden inkluderar lock för att förhindra höga koncentrationer bland enskilda bestånd.

• Indexet rekonstitueras årligen och balanseras om kvartalsvis.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och kostnader) på Nasdaq US Smart Transportation Index. Fonden investerar minst 90% av sina nettotillgångar (inklusive investeringsupplåning) i de gemensamma aktier och depåbevis som utgör indexet. Indexet är utformat för att ge exponering för amerikanska företag som omfattar transportsektorn som har valts utifrån deras likviditet och viktat baserat på deras kumulativa poäng på tre investeringsfaktorer: volatilitet, värde och tillväxt. Det är icke-diversifierat.

Handla FTXR ETF

First Trust Nasdaq Transportation ETF (FTXR ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FTXR ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med First Trust Nasdaq Transportation ETF (FTXR ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

VärdepapperKortnamnVikt % 
Expeditors International of Washington, Inc.EXPD8.98%
Blink Charging Co.BLNK7.85%
CSX CorporationCSX6.48%
J.B. Hunt Transport Services, Inc.JBHT6.05%
Norfolk Southern CorporationNSC5.54%
Old Dominion Freight Line, Inc.ODFL4.82%
United Rentals, Inc.URI4.50%
C.H. Robinson Worldwide, Inc.CHRW4.11%
PACCAR IncPCAR4.07%
Ford Motor CompanyF4.00%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version