Nyheter

Franklin Templeton lanserar två nya hållbara, tematiska fonder fokuserade på mat och hälsa

Publicerad

den

Dess nya tematiska fonder investerar i företag som är involverade i hållbara metoder inom hälso- och livsmedelsnätverket. De är klassade som artikel 8 under EU:s SFDR med aktieurval anpassat till FN:s mål för hållbar utveckling (SDG).

Franklin Templetons nya strategier är det senaste tillskottet till företagets breda utbud av hållbara ETFeer och ger tillgång till viktiga sekulära tillväxthistorier.

Franklin Templeton är glada att kunna tillkännage lanseringen av två nya hållbara, tematiska ETFer, Franklin Future of Food UCITS ETF (FOFD) och Franklin Future of Health and Wellness UCITS ETF (FOHW). Dessa nya erbjudanden bringar det totala antalet tematiska ETFer till tre och artikel 8 SFDR-kompatibla ETFer till tio i Franklin Templeton ETF-sortimentet.

Den globala befolkningstillväxten och det efterföljande behovet av att öka livsmedelsproduktionen är en viktig utmaning för mänskligheten i framtiden, vilket driver på innovation och investeringar i ny och mer effektiv teknik. I takt med att befolkningen lever längre, ökar också efterfrågan på mer frekvent medicinsk vård och hälsoaktiviteter, vilket skapar en betydande potential för att engagera sig i sjukvårdsinnovation.

Den globala befolkningstillväxten och det efterföljande behovet av att öka livsmedelsproduktionen är en viktig utmaning för mänskligheten i framtiden, vilket driver på innovation och investeringar i ny och mer effektiv teknik. I takt med att befolkningen lever längre, ökar också efterfrågan på mer frekvent medicinsk vård och hälsoaktiviteter, vilket skapar en betydande potential för att engagera sig i sjukvårdsinnovation.

Dina Ting, chef för Global Index Portfolio Management, Franklin Templeton, sa: ”Dessa nya Artikel 8 ETF:er har en multidimensionell investeringsstrategi för aktieurval genom att de utnyttjar långsiktiga samhälleliga förändringar som är ett resultat av makroekonomisk, geopolitisk och teknisk utveckling. År 2050 kommer jordens befolkning att ha ökat med två miljarder till nästan 10 miljarder, vilket innebär att livsmedelsproduktionen kommer att behöva öka med cirka 60 %. Wellnessmarknaden förväntas också växa från 4,4 biljoner dollar 2020, eller 5% av den globala ekonomiska produktionen, till 6,8 biljoner dollar år 2030.”

Franklin Future of Food UCITS ETF och Franklin Future of Health and Wellness UCITS ETF spårar utvecklingen av Sustainable Food Index respektive Solactive Sustainable Health and Wellness Index.

Solactive Sustainable Food Index är utformat för att ge exponering för företag relaterade till livsmedelsindustrin som använder teknologi, effektiva produktions- och leveransmetoder och/eller demonstrerar innovation i syfte att skapa ett hållbart matekosystem. De inkluderade företagen representerar bland annat industrier som jordbruksmaskiner, smart jordbruk, vattenbruk och hållbar och hälsosam mat, och måste av Institutional Shareholder Services (ISS), världens ledande leverantör av lösningar för företagsstyrning och ansvarsfulla investeringar, anses bidra till SDG 2 (Zero Hunger), SDG 9 (Industry, Innovation & Infrastructure), SDG 12 (Responsible Consumption & Production), SDG 13 (Climate Action), SDG 14 (Life Below Water) eller SDG 15 (Life On Land).

Samtidigt är Solactive Sustainable Health and Wellness Index utformat för att ge exponering för de företag som använder teknologi och demonstrerar innovation inom hälso- och sjukvårdsindustrin samt företag som möjliggör tillgång till vård, hälsovård eller hälsovård för ett brett spektrum av konsumenter inklusive äldre. . Detta inkluderar företag från områden som genomik, medicinsk bildbehandling, e-hälsovård, kropp och själs välbefinnande, seniorsjukdomar och oberoende åldrande som ISS erkänner att de bidrar till SDG 3 (Good Health and Wellbeing).

Alla aktier som bedöms hindra något av de 17 SDGerna kommer inte att vara berättigade att gå med i indexen. Företag screenas dessutom för specifika ESG-kriterier, inklusive bland annat styrelseskönsmångfald och påverkan på biologisk mångfaldskänsliga områden.

Rafaelle Lennox, chef för UCITS ETF Product Strategy, Franklin Templeton, sa: ”Vi är glada över att ha samarbetat med Solactive och ISS i skapandet av dessa framtidsinriktade lösningar anpassade till FN:s SDG, vilket ger investerare exponering mot företag globalt involverade i innovativa lösningar. och hållbara metoder inom mat och hälsovård.”

De nya ETFerna kommer att noteras på Deutsche Börse Xetra (XETRA) den 6 juli, London Stock Exchange (LSE) den 7 juli och Borsa Italiana den 18 juli. De är registrerade i Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Spanien, Sverige och Storbritannien. ETFerna kommer att förvaltas av Dina Ting, chef för Global Index Portfolio Management, och Lorenzo Crosato, ETF Portfolio Manager på Franklin Templeton.

Caroline Baron, chef för ETF-distribution, EMEA, Franklin Templeton, tillade: ”Dessa två nya hållbara ETFer erbjuder tillgång till sekulära tillväxthistorier och genom att investera i innovativa företag och potentiella störningsföretag har potentialen att överträffa traditionella index. Franklin Templeton är ledande inom tematisk och teknikinvestering och allokering till dessa ETFer är ett attraktivt sätt att diversifiera portföljen för investerare, med tanke på deras unika exponering.”

Konkurrenskraftiga avgifter

Med en total kostnadskvot (TER) på 0,30 % kommer de nya ETFerna att ge europeiska investerare konkurrenskraftiga avgifter bland de lägsta nivåerna för hållbara lösningar inom sina respektive kategorier i Europa.

Franklin Templetons globala ETF-plattform gör det möjligt för investerare att uppnå sina önskade resultat genom en rad aktiva, faktorbaserade och passiva ETFer. Med stöd av styrkan och resurserna hos en av världens största kapitalförvaltare har den globala ETF-plattformen cirka 15 miljarder USD i tillgångar under förvaltning globalt den 31 maj 2023.

Produktinformation

Börsnoteringar
  Xetra kortnamnLSE kortnamnBorsa Italiana kortnamn
NamnISINEURGBPUSDEUR
Franklin Future of Food UCITS ETFIE000ZOKLHY7FOFDFRFDFOFDFOFD
Franklin Future of Health and Wellness UCITS ETF IE0003WEWAX4FOHWFRHWFOHWFOHW

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version